Powered by Jasper Roberts - Blog

Mazarinkaka med blåbär och hallon

Mazarinkaka med blåbär och hallon

Mazariner är supergott och det är enklare än vad man tror att göra hemma. Dock är det rätt tråkigt att hålla på diska alla dessa små formar - om man inte gör en stor mazarin i en pajform! Mindre disk och man kan bjuda väldigt många. I det här receptet lyxar jag till det med färska blåbär och hallon i kakan, och det blir så gott. Ni måste testa detta. Vill man inte ha glasyr så kan man toppa kakan med flagad mandel innan den gräddas i ugnen, pudra sen florsocker över kakan så blir den jättefin.

 

Pajdeg:

225g vetemjöl

150g kallt smör

60g florsocker

1 äggula

1 msk kallt vatten

Mazarinfyllning:

200g mandelmassa

100g rumsvarmt smör

2 ägg

Blåbär och hallon

Glasyr:

3,5-4 dl florsocker

2 msk vatten

2 tsk vaniljsocker

Några droppar röd karamellfärg

 

Pajdegen:

Sätt ugnen på 180°.

Nyp ihop alla ingredienserna till en deg i en bunke, tryck ut degen i en pajform (ca 24cm, gärna med löstagbar kant) nagga den med en gaffel och låt den stå i frysen under tiden som du gör fyllningen.

Fyllning:

Vispa med en elvisp ihop mandelmassa och det rumsvarma smöret. Tillsätt äggen ett i taget och vispa tills det gått ihop till en jämn massa. Häll massan i pajformen och strö över blåbär och hallon, tryck ner dem lite lätt. Låt den gräddas i 35-40 minuter i nedre delen av ugnen, låt sedan pajen svalna helt innan du tillsätter glasyren.

Glasyren:

Rör ihop florsocker, vatten och vaniljsocker tills den blir len och slät, tillsätt några droppar röd karamellfärg, rör till önskad färg och häll över kakan. Servera kakan när glasyren stelnat.

Mazarinpaj
Influencer Paradise

Alltså detta ser såååå gott ut :)
Måste provbakas.

Tack för en jättebra blogg som inspirerar!

/Johanna

iseedee

Vad goda de ser ut! =) Och så fina!