Powered by Jasper Roberts - Blog

Den rosa tårtan

Den rosa tårtan
Med kokoschips och lite karamellfärg kan man göra den enklaste tårtan otroligt fin. Den här är inte alls krånglig. Nougatmoussen gör man enkelt genom att smälta nougaten tillsammans med grädde, och cream cheesefyllningen behöver man bara vispa ihop. Sen är den garnerad med vispgrädde och kokoschip, svårare än så är det inte. Lycka till.
 Ursäkta dålig kvallitet på bilden, endast tillgång till mobilkameran denna dagen.
 
Tårtbotten
Enligt recept som ni hittar HÄR
 
Nougatmomusse
150g nougat
2,5 dl vispgrädde
 
Syrlig "cheesecake" fyllning
200g cream cheese
2 dl creme fraiche 
1 tsk vaniljpulver
1,5 dl florsocker
2-3 msk lemon curd
 
Garnering
3 dl vispgrädde
125g kokoschips
Några droppar röd karamellfärg
 
  1. Gör tårtbotten enligt receptet via länken ovan. Dela den sedan i tre delar när den svalnat.
  2. Nougatmousse. Skär nougaten i små kuber och lägg i en djup skål. Sjud upp vispgrädden försiktigt och häll över nougaten. Rör tills den smält helt. Plasta och låt svalna helt. Brukar ta ett par timmar i kylen. Vispa sedan upp till en fluffig mousse.
  3. Cheesecake-fyllning. Vispa cream cheese och creme fraiche fluffigt tillsammans med vaniljpulver, tillsätt florsocker och fortsätt vispa. Tillsätt två-tre rejäla skedar med lemon curd och rör ner den. 
  4. Lägg kokoschipsen i en plastpåse och droppar ner några droppar röd karamellfärg, skaka chipsen tills du är nöjd med färgen. 
  5. ¨Lägg ihop tårtan. Vispa upp grädden till garneringen och spackla tårtan med den, strö kokoschipsen över.
Gräddtårta
iseedee

Åh vad fint! =)

Svar: Tack snälla :)
Jonas

Camilla Persson

Jättefin tårta ☺️

Svar: Tack snälla :)
Jonas