Powered by Jasper Roberts - Blog

Äppelkaka med vaniljsås

Äppelkaka 
Höst, jag förknippar hösten med äppelkaka med vaniljsås. Den här kakan är en favorit, saftig och med mycket smak. Toppa kakan med pärlsocker eller mandelspån. Servera den med vaniljsås eller glass.
 
 
150g smör
1 tsk kardemummakärnor
3 dl strösocker
3 ägg
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
3 äpplen
 
2 msk socker
2 msk kanel
 
Pärlsocker eller mandelspån till garnering.
  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smält smöret och låt svalna något. 
  3. Vispa ägg och socker vitt och luftigt. Vänd ner smöret och de mortlade kardemummakärnorna.
  4. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten.
  5. Smörj och bröa en springform, 22-24 cm, häll över smeten. 
  6. Skala och skiva upp äpplena. Vänd dem i socker och kanel. Tryck sedan ner dem i smeten. Hacka mandeln grovt och strö över kakan. Grädda mitt i ugnen i ca 35-40 minuter. 
Recept till vaniljvisp/vaniljsås hittar ni HÄR 
Jonasbakar, äppelkaka, saftig äppelkaka
iseedee

Den ser jätte god ut, och jag gillar inte ens äpple i bakelser.. :P

Svar: Tack 😍Jag älskar äpplen i bakelser (om dom inte är för torra)!
Jonas