Powered by Jasper Roberts - Blog

Kladdkaka med dumleswirl

Kladdkaka med dumleswirl
När man har lite ont om tid men vill bjuda på nåt lyxigt så kan man alltid baka en kladdkaka med en lite twist, det tar inte lång tid. I det här fallet smälte jag dumlekola och ringlade ner i smeten, och det blev såååååå gott. Testa!
 
150 g smör
100g mörk choklad
2,5 dl strösocker
3 ägg
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 nypa salt
 
ca 100g dumlekola
 
  • Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form, 24 cm.
  • Smält smöret tillsammans med chokladen och ställ åt sidan.
  • Rör ihop strösocker och ägg, tillsätt de torra ingredienserna och smör -och- chokladblandningen.
  • Rör till en jämn smet och häll över det i formen. Smält dumlekolan försiktigt i en skål i mikron och ringla kolan i smeten, rör om meden gaffel för att blanda ner den med smeten.
  • Grädda kakan i ca 20 minuter. 
 
mytasteswe.com<http://mytasteswe.com>