Powered by Jasper Roberts - Blog

Hasselnötstoppar

Hasselnötstoppar
Småkakor gjorda på hasselnötter. De är så mycket godare än vad de ser ut att vara. Knaprig utsida och sega inuti. Gör ett gäng och förvara i frysen. 
 
50g smör
200g rostade och skalade hasselnötter
1 dl strösocker
1 ägg
2 tsk vaniljsocker
Några hasselnötter till garnering
 
  • Sätt ugnen på 175°.
  • Smält smöret och ställ åt sidan.
  • Mixa nötterna till ett grovt mjöl i en kvarn eller i en matberedare med kniv.
  • Blanda nötmjölet med smör, strösocker, ägg och vaniljsocker till en massa, forma små toppar på en plåt med bakplåtspapper. Tryck fast en hasselnöt på topparna.
  • Gräddas i 12-15 minuter, de ska få en gyllene färg. 
 
 
Hasselnötstoppar, hasselnötter
iseedee

Mums vad goda de ser ut!
Jag älskar nötkakor!