Powered by Jasper Roberts - Blog

Daimglasstårta

Daimglasstårta
Det här är sommarfika för mig. En daimglasstårta som man har i frysen och kan plocka fram när man får främmande. Passar superbra till midasommar också om man inte vill stå och göra tårta på självaste midsommarafton, den här kan man förbereda flera dagar innan. Ta fram den ett par minuter innan servering och servera den med jordgubbar eller andra färska bär. 
Mandelbotten
3 äggvitor
2 dl strösocker
150g fint hackad sötmandel, skalad
 
Dajmglassen
3 äggulor
1,5 dl strösocker
3 dl vispgrädde - vispad
2 dubbeldajm
 
Mandelbotten: Sätt ugnen på 170°. Vispa äggvitorna till ett vitt skum, det behöver inte bli maräng. Tillsätt lite av sockret under vispningen.
Kör mandlarna till ett grovt mjöl i matberedare eller finhacka det med en kniv, blanda ner dett i äggvispet. Häll över fluffet i en springform ca 24-26 cm. Grädda i 30 minuter. Låt svalna helt.
 
Dajmglass: Vispa upp grädden. Vispa äggulorna med strösockret fluffigt och blanda det med grädden. Hacka dajmen och vänd ner den. Bred fyllningen över den kalla mandelbottnen. Täck med folie och förvara den i frysen.
Ta fram den ca 20 minuter innan servering.
Glasstårta, midsommartårta
Miss Baby Peaches

Ser supergott ut!