Powered by Jasper Roberts - Blog

Citron och hallonmuffins

Citron och hallonmuffins
Klassiska citronmuffins. Underskattat kan jag tycka. De här blir otroligt saftiga och somriga om man smaksätter dem med bär, gärna hallon. Vit choklad funkar också bra, då hackar du bara ner några bitar i varje muffin. 
100g smör
3 ägg
2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3,5 dl vetemjöl
1 dl mjölk
1 citron, skalet och saften
 
3 dl hallon
Vit choklad, frivilligt
 
  • Sätt ugnen på 175
  • Smält smöret och ställ åt sidan
  • Vispa ägg och strösocker vitt och fluffigt.
  • Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Vänd ner i vispet.
  • Riv ner det yttersta skalet på citronen och pressa ner saften.
  • Tillsätt mjölken och smöret och rör till en jämn smet.
  • Fördela i muffinsformar och tryck ner ett par hallon i varje muffin, gräddas i 12-15 minuter, gör du minimuffins ska de gräddas i 7-10 minuter.
Citronmuffins, muffins med hallon,
iseedee

De ser jätte goda ut! =)

marie

Du har glömt att skriva när smöret ska i🙂

Svar: Tack Marie, ändrar direkt! :)
Jonas