Powered by Jasper Roberts - Blog

Ballerinaglass

Ballerinaglass
Man behöver inte ha glassmaskin för att lyckas göra riktigt god och krämig glass. Allt man behöver är en burk kondenserad mjölk, vispgrädde och någon smaksättning. Det blir så otroligt gott. Det här receptet tog jag fram under ett samarbetsjobb och jag tycker verkligen att ni ska prova detta, gärna med en kakbotten. Jag använde mig av Ballerina Chokladboll, men vilken favoritkaka som helst funkar!
Kakbotten:
180g Ballerina Chokladboll
80g Smör
 
Sätt ugnen på 175°. Mixa kakorna i en matberedare till småsmulor. Smält smöret och blanda med smulorna. Tryck ut massan i en form med löstagbar kant, försök få ett jämnt lager. Grädda bottnen i ca 10 minuter. Låt svalna helt.
 
Snabb vaniljglass:
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk
2 tsk vaniljsocker 
3-5 st Ballerina Chokladboll
 
Vispa upp grädden, blanda ner kondenserad mjölk, vaniljsocker och krossade kakor. Häll smeten över den avsvalnade botten. Ställ i frysen över natten. Ta fram tårtan ett par minuter innan servering.
 
Glasstårta, glass, snabb vaniljglass
Stina

Allt ser ju bara för gott ut!

Svar: Tack, va gad jag blir :)
Jonas