Powered by Jasper Roberts - Blog

Kladdkaka med geishatryffel

Kladdkaka med geishatryffel
Kladdkaka i all ära, men den blir alltid lite roligare med någon spännande topping. Här har jag gjort en med en tryffeltopping på mitt favoritgodis: geisha. 
150g smör
100g mörk choklad
2,5 dl strösocker
3 ägg
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 nypa salt
 
Geishatryffel
250g geishachoklad
50g mjölkchoklad eller mörk choklad
1 dl vispgrädde
15g smör
  • Sätt ugnen på 175°. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en form, ca 22 cm. Smörj och bröa den med vetemjöl eller ströbröd.
  • Smält smöret tillsammans med chokladen och ställ åt sidan.
  • Rör ihop ägg och socker försiktigt. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner dem med äggen varvat med chokladsmöret.
  • Häll smeten i formen och grädda kakan i 20-25 minuter, beroende på hur kladdig du vill att den ska vara. Låt kakan svalna helt. 
  • Geishatryffeln. Hacka all choklad fint och lägg i en bunke. Koka upp grädden tillsammans med smöret och häll den över chokladen, rör tills det smält ihop. Plasta bunken så att folien får kontakt med ytan på chokladen, låt den svalna något. 
  • Häll/bred (beroende på hur snabbt tryffeln stelnat) tryffeln över den avsvalnade kladdkakan. Toppa den med några bitar geisha eller rostade hasselnötter.
  • Hur många bitar? En karaktärsfråga...