Powered by Jasper Roberts - Blog

Dubbla havreflarn med nougatkräm

 
Havreflarn med nougatkräm
Dubbla havreflarnskakor, spröda och sega med en nougatkräm till fyllning, hur gott låter inte det? Funkar jättebra att frysa ner dessa och plocka fram när man bli sugen. Jag har gjort rätt stora kakor, ca en matsked stora klickar av smeten, man kan absolut ta mindre om man önskar mindre kakor. Lova att Ni gör dessa, de är så goda!
Havreflarn
3 dl Havregryn
2 dl Socker
150 g Smält smör
½ dl Ljus sirap
½ dl Grädde
2 dl Vetemjöl
½ tsk Bakpulver
 
Nougatkräm
75 g Smör
150 g Nougat
1½ dl Florsocker
1 st Äggula
 
50 g mörk choklad att ringla över
  1. Sätt ugnen på 170 grader
  2. Smält smöret och låt svalna något
  3. Blanda ihop alla ingredienserna i en skål, häll till sist över smöret. 
  4. Klicka ut matskedsstora klickar med rätt stort mellanrum på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 7 minuter. Håll koll, de blir snabbt brända. Ta ut dom när dom fått en gyllenbrun färg. Låt svalna.
  6. Smält nougaten. Låt den svalna.
  7. Vispa ihop smör, florsocker och äggula och blanda sen i nougaten. Rör ihop till en slät kräm. Låt den vila något i rumstemperatur så den "sätter sig". 
  8. Bred ut önskad mängd nougatkräm på hälften av flarnen, lägg sedan över de andra flarnen så det bli dubbla.