Powered by Jasper Roberts - Blog

Kärleksmums med mörk choklad

Kärleksmums!
Ska man bjussa på fika så passar det alltid bra med kärleksmums. Det är så enkelt och så gott. Jag tycker att det blir extra gott om man smälter ner choklad i smeten och strör över grovt hackad choklad så att det blir lite tuggmotstånd. Det här receptet är till en form på 20x20cm, vill man göra i en långpanna så kan man dubbla receptet.
 
Kakan
3 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
3 msk kakao
150g smör
1 dl mjölk
100g mörk choklad
 
100g mjölkchoklad
 
Glasyr
35g smör
0,5 dl kaffe
0,5 dl kakao
1 msk vaniljsocker
2,5 dl florsocker
1 nypa flingsalt
 
Kokos eller strössel till garnering
 
Gör såhär:
  • Sätt ugnen på 175°.
  • Smält chokladen tillsammans med smöret i en kastrull och ställ åt sidan.
  • Vispa ägg och strösocker vitt och fluffigt.
  • Blanda ihop de torra ingredienserna. Blanda mjölken med chokladsmöret och rör ner allt i äggvispet, rör till en jämn smet.
  • Häll smeten i form med bakplåtspapper. Hacka mjölkchokladen och strö den över.
  • Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Gör under tiden glasyren.
  • Glasyr: Smält smöret i en kastrull, tillsätt alla ingredienserna och rör till en jämn och slät smet. Häll över kakan när den fortfarande är ljummen. Strö över kokos eller strössel. Skär kakan i rutor och servera.