Powered by Jasper Roberts - Blog

Farmors Mazarinkaka

Farmors Mazarinkaka
Vänner, det här är gott! En riktigt saftig kaka som smakar mycket mandel. Min farmor gör den här kakan ofta och det är en av mina favoriter. Vill man så kan man göra en glasyr att ringla över, eller bara servera den som den är med lite florsocker på. Går även utmärkt att förvara i frysen.
 
200g smör
3 dl strösocker
2 st ägg
1 msk vaniljsocker
3,5 dl vetemjöl
3/4 dl mandelmjöl
1,5 dl kall mjölk
Några droppar bittermandelolja 

 

  • Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en avlång form, ca 3 l, med smör och ströbröd. Klipp ut och lägg bakplåtspapper i botten på formen så fastnar inte kakan.
  • Smält smöret och ställ åt sidan.
  • Vispa strösocker och ägg vitt och fluffigt
  • Blanda samman vaniljsocker, vetemjöl och mandelmjöl, vänd ner detta i äggvispet tillsammans med mjölken och smöret. Rör till en jämn smet. 
  • Tillsätt bittermandeloljan (frivilligt)
  • Häll över smeten i formen och grädda den i nedre falsen i ugnen i ca 50 minuter, kolla med en sticka, den ska vara torr, då är kakan klar.
  • Pudra över florsocker innan du serverar den
Mazarinkaka, mandelkaka
mytasteswe.com<http://mytasteswe.com>

Snickerdoodles

Snickerdoodles
Snickerdoodles är en amerikansk klassiker. Väldigt enkla kakor som är väldigt goda och framför allt lätta att göra. Vill man göra dessa lite lyxigare kan man bre nutella över dem och lägga ihop dem två och två. 

 
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
100 g rumsvarmt smör
1 ägg
 
0,5 dl strösocker
2-3 msk kanel
 
  • Sätt ugnen på 200°
  • Blanda samman de torra ingredienserna (mjöl, vanilsocker och bikarbonat)
  • Vispa upp det mjuka smöret med strösockret. Vispa sedan ner ägget och blanda ner de torra ingredienserna till en jämn deg. 
  • Rulla till bollar (ca 1 msk), och rulla dem i kanel och sockerblandningen. Llägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter, de ska få lite gyllene färg. 
 
mytasteswe.com<http://mytasteswe.com>