Powered by Jasper Roberts - Blog

Kladdkaka med smak av apelsin

Kladdkaka med smak av apelsin
Choklad och apelsin är den absolut bästa kombon enligt mig. Och nu, när det börjar bli höst, så börjar det ju även att bli säsong för citrusfrukter, så gör det en kladdkaka. Detta är ett väldigt enkelt och snabbt recept, passar perfekt för spontanfikan.
 

Du behöver
150g smör
3 dl strösocker
3 ägg
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
2 st apelsiner, gärna ekologiska
 
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Smörj och bröa en rund form på ca 22cm. Bröa den gärna med kakao eller lite vetemjöl.
3. Smält smöret och ställ åt sidan.
4. Rör ihop strösocker och ägg. Vispa inte.
5. Blanda ihop de torra ingredienserna och vänd ner det i äggsmeten.
6. Tvätta apelsinerna och riv ner det yttersta av skalet i smeten och rör runt. Man kan även pressa i ett par matskedar av apelsinsaften i smeten. Häll över i formen och grädda den i ca 25 minuter, då blir den färdiggräddad i kanten och kladdig i mitten, vill du ha den ännu kladdigare så rekomenderar jag att grädda den i ca 15 minuter. 
 

Kladdkaka med apelsin, kladdkaka, choklad
Sara

Men alltså hur gott ser inte det där ut?! :)

norrbotten emma

Mums!!!