Powered by Jasper Roberts - Blog

Kladdkaka med jordnötssmör

Kladdkaka med jordnötssmör
Gillar man kombinationen av choklad och jordnötter så är det här kladdkakan för er. I smeten blandade jag ner jordnöttsmör vilket påverkade både smak och konsistens. Det salta jordnöttsmöret tillsammans med den mörka chokladen blev så otroligt god. Godast blir kakan om den får stå till sig över natten, det blir också lättare att skära upp den då.
 

Du behöver
150g smör
100g mörk choklad
3 dl strösocker
3 ägg
1,5 dl jordnötssmör
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1-2 dl salta jordnötter
  • Sätt ugnen på 175°. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en springform och smöra kanterna. Formen ska vara ca 22 cm. 
  • Låt smöret och chokladen smälta tillsammans i kastrull under svag värme. Ställ åt sidan.
  • Rör ihop ägg, strösocker och jordnötssmör.
  • Rör ner chokladsmöret i äggsmeten.
  • Blanda de torra ingredienserna och rör ner det i smeten. 
  • Hacka jordnötterna grovt och rör ner det i smeten. Häll över smeten i formen och grädde den i ca 15 minuter. Håll koll, den ska vara färdig i kanterna men kladdig i mitten. 


Kladdkaka jordnötssmör, kladdkaka, choklad, fredagsfika
Hanna Karlsson

Mm! Det där låter som en kladdkaka precis i min smak.

Felicia

åååh ser så gott ut

Meg

Jösses vad gott det låter! Måste prova detta!

Lars

Ser väldigt gott ut, kanske tillsammans med en kopp kaffe.
Apropå kaffe så kan du se på mitt sista inlägg hur det gjordes förr.
Tack för ett bra recept!
/Lars

Ljuva Julia

OMG, dett här ser helt helt heeeelt otroligt ut!

emiiza

Mums. Blir sugen på att baka

Tess

Men wow, vad gott det ser ut! :D

Tappa Alla Överflödiga Kilon

Detta måste jag prova, ser riktigt smarrigt ut