Powered by Jasper Roberts - Blog

Kladdkaka med jordnötssmör

Kladdkaka med jordnötssmör
Gillar man kombinationen av choklad och jordnötter så är det här kladdkakan för er. I smeten blandade jag ner jordnöttsmör vilket påverkade både smak och konsistens. Det salta jordnöttsmöret tillsammans med den mörka chokladen blev så otroligt god. Godast blir kakan om den får stå till sig över natten, det blir också lättare att skära upp den då.
 

Du behöver
150g smör
100g mörk choklad
3 dl strösocker
3 ägg
1,5 dl jordnötssmör
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1-2 dl salta jordnötter
  • Sätt ugnen på 175°. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en springform och smöra kanterna. Formen ska vara ca 22 cm. 
  • Låt smöret och chokladen smälta tillsammans i kastrull under svag värme. Ställ åt sidan.
  • Rör ihop ägg, strösocker och jordnötssmör.
  • Rör ner chokladsmöret i äggsmeten.
  • Blanda de torra ingredienserna och rör ner det i smeten. 
  • Hacka jordnötterna grovt och rör ner det i smeten. Häll över smeten i formen och grädde den i ca 15 minuter. Håll koll, den ska vara färdig i kanterna men kladdig i mitten. 


Kladdkaka jordnötssmör, kladdkaka, choklad, fredagsfika
mytasteswe.com<http://mytasteswe.com>

Nutella bars - superenkelt godis

Nutellabars
Ett supergott och krispigt godis. Enkelt att röra ihop när du blir sugen. 
 

Nutellabars
200g mörk choklad
250g ljus choklad
2 dl nutella
5 dl rice krispies eller rispuffar
 
  • Hacka chokladen fint och lägg den tillsammans med nutellan i en skål över ett vattenbad. Smält försiktigt ihop. 
  • Häll över 1/3 av chokladblandningen i en separat skål och ställ åt sidan. 
  • Blanda rice krispies med chokladblandningen och bred ut den i en form på ett bakplåtspapper, platta till massan så den blir ungefär två centimeter hög. Ställ i kylen. 
  • När godiset stelnat häller du över resterande choklade och stryker ut den över. Låt stelna. Skär sedan upp i önskad storlek.
mytasteswe.com<http://mytasteswe.com>

Kladdkaka med smak av apelsin

Kladdkaka med smak av apelsin
Choklad och apelsin är den absolut bästa kombon enligt mig. Och nu, när det börjar bli höst, så börjar det ju även att bli säsong för citrusfrukter, så gör det en kladdkaka. Detta är ett väldigt enkelt och snabbt recept, passar perfekt för spontanfikan.
 

Du behöver
150g smör
3 dl strösocker
3 ägg
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
2 st apelsiner, gärna ekologiska
 
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Smörj och bröa en rund form på ca 22cm. Bröa den gärna med kakao eller lite vetemjöl.
3. Smält smöret och ställ åt sidan.
4. Rör ihop strösocker och ägg. Vispa inte.
5. Blanda ihop de torra ingredienserna och vänd ner det i äggsmeten.
6. Tvätta apelsinerna och riv ner det yttersta av skalet i smeten och rör runt. Man kan även pressa i ett par matskedar av apelsinsaften i smeten. Häll över i formen och grädda den i ca 25 minuter, då blir den färdiggräddad i kanten och kladdig i mitten, vill du ha den ännu kladdigare så rekomenderar jag att grädda den i ca 15 minuter. 
 

Kladdkaka med apelsin, kladdkaka, choklad
mytasteswe.com<http://mytasteswe.com>