Powered by Jasper Roberts - Blog

Äppelkaka med mandel

Äppelkala med mandel och vaniljglass

150g smör
1 tsk kardemummakärnor
3 dl strösocker
3 ägg
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 äpplen
 
2 msk socker
2 msk kanel
1 dl mandlar
  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smält smöret försiktigt i en kastrull. Mortla kardemummakärnorna och låt dem värmas i smöret för att smakerna ska utvecklas. Vill man kan man bryna smöret för att få en mer nötig smak
  3. Vispa ägg och socker vitt och luftigt. Vänd ner smöret och kardemummakärnorna.
  4. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten.
  5. Smörj och bröa en springform, 22-24 cm, häll över smeten. 
  6. Skala och skiva upp äpplena. Vänd dem i socker och kanel. Tryck sedan ner dem i smeten. Hacka mandeln grovt och strö över kakan. Grädda mitt i ugnen i ca 50 minuter. 
Jonasbakar, äppelkaka, saftig äppelkaka
Felicia

yummmi

Jenny Eriksson

Men gud så gott det där ser ut!

Björn Aldenfalk

Ser riktigt gott ut! Fina bilder med =) Denna bloggen kommer jag återkomma till, garanterat! Ha en bra dag