Powered by Jasper Roberts - Blog

Jordnötsfudge med mörk choklad

Jordnötsfudge med mörk choklad

175g smör
3 dl jordnötssmör crunchy
15 digistivekex
4 dl florsocker
200g mörk choklad
 
200g mörk choklad att pensla över
 
  • Smält samman smör och jordnössmör i en kastrull och låt svalna.
  • Mixa digistivekexen till smulor och rör ner dem i kastrullen tillsammans med florsockret.
  • Hacka chokladen grovt och rör ner dem. Bred massan i en fyrkantig form, 20x20cm som är klädd i bakplåtspapper. Låt den stelna i rumstemperatur i ca tre timmar. 
  • Smält chokladen och pensla den över. Skär upp i munsbitar när chokladen stelnat.
Jordnötssmör, godis, fudge, jordnötsfudge
mytasteswe.com<http://mytasteswe.com>

Äppelkaka med mandel

Äppelkala med mandel och vaniljglass

150g smör
1 tsk kardemummakärnor
3 dl strösocker
3 ägg
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 äpplen
 
2 msk socker
2 msk kanel
1 dl mandlar
  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smält smöret försiktigt i en kastrull. Mortla kardemummakärnorna och låt dem värmas i smöret för att smakerna ska utvecklas. Vill man kan man bryna smöret för att få en mer nötig smak
  3. Vispa ägg och socker vitt och luftigt. Vänd ner smöret och kardemummakärnorna.
  4. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten.
  5. Smörj och bröa en springform, 22-24 cm, häll över smeten. 
  6. Skala och skiva upp äpplena. Vänd dem i socker och kanel. Tryck sedan ner dem i smeten. Hacka mandeln grovt och strö över kakan. Grädda mitt i ugnen i ca 50 minuter. 
Jonasbakar, äppelkaka, saftig äppelkaka
mytasteswe.com<http://mytasteswe.com>