Powered by Jasper Roberts - Blog

Pepparkakscookies

Pepparkakscookies 
Den juliga verisonen av chocolate chip cookies - dessa smakar pepparkakor. Grädda dem inte för länge, de ska vara spröda i kanterna och sega i mitten. Jag har mörk choklad i mina cookies men man kan absolut ta vit choklad om man vill ha det, eller mjölkchoklad. 


150g smör
2 msk pepparkakskryddor
3 dl farinsocker eller muscovadosocker
2 dl florsocker
1 ägg
1 äggula
1 tsk bikarbonat
4,5 dl vetemjöl
300g mörk choklad (hackad i mindre bitar)
 
  • Sätt ugnen på 175°.
  • Smält smöret i en kastrull tillsammans med pepparkakskryddorna.
  • Blanda farinsockret och flosockret tillsammans med det smälta smöret. 
  • Rör ner ägget och sedan äggulan
  • Blanda vetemjöl och bikarbonat och rör ner det i smeten. Vänd till sist ner chokladen.
  • Ta en glasskopa eller matsked och klicka ut klickar av smet på en plåt med bakplåtspapper, grädda dem mitt i ugnen i 10-12 minuter. De ska flyta ut och bli gyllene i kanterna. Låt svalna ett par minuter och för sedan över på ett galler. 
 
Jul, cookies, chocolate chip cookies, kakor, pepparkakscookies - advetntsfika,
birgitmaria

Hmmm... lite skeptisk till att "allt" måste smaka jul den här årstiden. Men jag ska väl prova först...