Powered by Jasper Roberts - Blog

Kladdkaka med nougat

Kladdkaka med nougat
Kladdkaka är alltid rätt och jag tycker att man med fördel kan göra den dagen innan den ska käkas, eller ett par timmar innan så att den hinner stå till sig. Den här kakan blir perfekt kladdig och chokladig i smaken, dessutom gömmer det sig bitar av nougat i mitten. När man gör kladdkakan är det viktigt att inte vispa in luft i smeten som sedan kommer att göra den luftig och torr. En kladdkaka ska vara kladdig. Eller hur?
150g smör
100g mörk choklad
3 dl strösocker
3 ägg
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
125g nougat
 
  • Lägg smöret och chokladen i en kastrull och smält det försiktig. Ta från värmen och låt svalna något.
  • Rör ihop ägg och strösocker. Rör ner chokladsmöret.
  • Blanda vaniljsocker, vetemjöl och kakao. Rör ner det försiktigt.
  • Skär nougaten i mindre kuber. 
  • Klä en springform (22-24cm) med bakplåtspapper i botten och smörj och bröa kanterna med vetemjöl.
  • Häll i hälften av smeten och bred ut den jämnt. Fördela ut nougatbitarna över den och häll sedan över resterande av smeten. Grädda den mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. Kolla med en sticka, den ska vara torr i kanterna men kladdig i mitten. Pudra den med kakao eller florsocker.
-Ni vet väll om att jag finns på Facebook och Instagram också? Gå in och följ för mer inspiration @JONASBAKAR
Kladdkaka med nougat, nougat, nougatkladdkaka
Miss Baby Peaches

Jisses så gott det ser ut!

Eda

eeeehhh JA TACK!!!!!

Tess

Wow, vad gott det ser ut! :D

Svar: Tack :)
Jonas