Powered by Jasper Roberts - Blog

Snickerspaj

Snickerspaj
Spröd mördeg, seg kola med salta jordnötter toppd med choklad. Självklart kan man koka en egen kola till den här, men jag testade att göra det med kondenserad mjölk vilket funkade superbra. Det gäller att ha tålamod bara, för det tar lite tid. Rör den hela tiden under uppkoket då den lätt bränner fast. Skär kakan i mindre bitar, den är mäktigt. Vilken sorts choklad du ska använda är helt upp till dig. Jag använde mjölkchoklad. 

Mördeg
225g vetemjöl
150g kallt smör
60g florsocker
1 äggula
1 msk kallt vatten
 
Kolafyllning
2 burkar kondenserad mjölk a 397g
2-3 dl grovt hackade jordnötter
 
Topping
250g mjölkchoklad
2 msk jordnötssmör creamy
 
  1. Mördeg. Sätt ugnen på 200°. Nyp ihop alla ingredienserna till en deg, alternativt pulsera ihop dem i en matberedare med kniv. Fodra en pajform med löstagbar kant (22cm). Låt vila i frysen i ca 20 minuter. Nagga pajformen och grädda den mitt i ugnen i 12-15 minuter. Den ska bli gyllene. Låt svalna helt.
  2. Kolafyllning. Häll ut den kondenserade mjölken ur båda burkarna i en ganska djup kastrull. Värm försiktigt upp tills den börjar koka och låt den sedan koka försiktigt i 20-25 minuter. Rör hela tiden så det inte bränns fast. Ta från värmen och rör ner de hackade nötterna. Häll över i den avsvalnade pajformen och bred ut den jämnt.
  3. Topping. Smält chokladen försiktigt över ett vattenbad tillsammans med jordnötssmöret. Häll över den svalnade kolan och stryk ut den. Låt stå i 1-2 timmar i kylen innan servering
 
Snickerpaj, snickers, kolapaj, kola salta jordnötter
Spritt

Oj oj oj det här måste provas :D

Ljuva Julia

den har ser bara FÖR god ut!

Jennie Stenmark

Åh ser ju så gott ut! Måste prova detta!

Mirre - Sweetwords

Men oj så gott

Marie Bergman

Ser supergott ut :)

Linnéa

Men herregud vad gott det såg ut!! Måste definitivt prova denna :)