Powered by Jasper Roberts - Blog

Medelhavsbröd- med soltorkade tomater och västerbottenost

Medelhavsbröd - med soltorkade tomater och västerbottenost
Det här är ett bröd som går snabbt att dra ihop och behöver heller inte jäsa särskilt länge. Kavla ut till en fyrkant, strö på soltorkade tomater och västerbottenost, rulla ihop som en rulltårta och låt det jäsa. Låt fantasin flöda och fyll det med oliver, kryddor eller kanske nötter? Dessutom bakas det med creme fraiche så det blir riktigt saftigt. Passar perfekt till grillmaten i sommar, du behöver knappt nåt smör på då de är gott som det är, speciellt när det fortfarande är varmt och färskt.

Du behöver
1 paket jäst - den blåa
5 dl fingervarmt vatten
1 tsk salt
4 dl creme fraiche
13-15 dl vetemjöl special
1 burk, 200g, soltorkade tomare - strimlade
5 dl riven västerbottenost
Flingsalt
 
Gör såhär
  1. Smula ner jästen i vattnet och rör tills det lösts upp.
  2. Tillsätt salt, creme fraiche och vetemjöl lite i taget. Arbetar du degen för hand bör den knådas ett tag för att gå ihop, så var försiktig med mjölet. Detta är lättare med en bakmaskin med degkrok. Degen är klar när den släpper bunkens kanter. Täck med handduk och låt vila i 30 minuter. 
  3. Sätt ugnen på 225°. Förbered tomaterna och osten.
  4. Dela degen i två delar. Kavla ut dem till fyrkanter och pensla lätt med vatten. Strö över de strimlade tomaterna och den rivna osten (det fastnar bättre om brödet är penslat med vatten). Rulla ihop som en rulltårta och låt jäsa på en plåt med bakplåtspapper i ca 20 minuter
  5. Pensla rullarna med vatten och strö över flingsalt. Grädda i 20-25 minuter beroende på hur tjockt brödet är. Låt svalna på galler innan servering. 
Bröd, medelhavsbröd, västerbottenost, soltorkade tomater, bröd grillat
Linus Friis

Hej,


Jag heter Linus och jobbar som Community Manager på myTaste. Jag vet inte hur mycket du känner till om oss sedan tidigare men vi är en plattform där man som bloggare kan skapa ett konto likt Facebook eller Instagram för att få mer trafik.


Vi har på senaste tiden utvecklat massa spännande funktioner för att ni som bloggar om recept ska få kraftfulla verktyg för att hitta nya läsare och samla på er följare som är intresserade av det ni gör.


Eftersom att jag ser att du har en del recept i din blogg tänkte jag att det kunde passa dig perfekt att ansluta dig till oss för att testa på vår helt nyutvecklade plattform. Fokuset framåt kommer att vara att man med myTaste ska kunna upptäcka och följa de bästa matbloggarna som finns där ute. Det kommer ske genom att vi, bland många andra funktioner, snart kommer att lansera att alla som följer en blogg kommer få en pushnotis till appen när en bloggare lägger till ett nytt recept


Att ansluta sig tar bara några minuter, sedan har du en helt ny kanal för att få trafik till bloggen. Klicka på länken för att komma till sidan där du kan lägga till bloggen.


http://www.mytaste.se/ga-med-i-matbloggstoppen


För att verifiera att det är du som ansluter dig som äger bloggen så lägger du bara in en liten kodsnutt i bloggen som visar en bild på att du är ansluten till myTaste.


Har du några frågor eller funderingar så tveka inte att höra av dig till mig på:

Linus.friis@mytaste.com​

Jag bifogar även en länk till en PDF som förklarar hur vi tänker med Nya myTaste:


http://cdn.mytaste.org/group2/M00/E1/4A/CgAIN1kMhMuAEhobAJrSZPEL41c339.pdf


Hoppas du får en grym fortsatt dag!