Powered by Jasper Roberts - Blog

Kexchoklad

Kexchoklad
Det här med att göra hemgjord kexchoklad, det är både roligt och gott. Allt man behöver är några smörgåsrån, något chokladigt att breda på och mjölkchkoklad att doppa dem i. När det kommer till fyllningen tycker jag man ska köra på nougat eller nutella. Jag hade en burk Praliné från Valrhona som jag bredde på mina smörgåsrån, det är typ som nutella men lite svårare att få tag på tycker jag? Här kommer inget exakt recept, jag tror det räcker med att man förstår principen så kan man göra en riktigt god kexchoklad. 
 
 

Kexchoklad
Ett gäng smörgåsrån
Nutella/nougat
200g mjölkchoklad
  1. Ta tre rån, bred nutella (eller smält nougat) på dem och lägg ihop, toppa med ett fjärde rån utan någon nutella. Upprepa dessa tills du har ca 6 st "smörgåsar". Låt dom stelna i kylen i ca 30 minuter. Under tiden smälter du försiktigt mjölkchokladen. Tips: smält chokladen i en djup skål så blir det lättare att doppa kexbitarna, använd två gafflar.
  2. Dela varje "smörgås" i tre - fyra delar och doppa dem i mjölkchokladen och lägg på en bricka med bakplåtspapper. Låt chokladen sätta sig helt innan servering. 
     
Kexchoklad
Felicia

Vad roligt! Nu ska här bakas kexchoklad :)

Netti Starby

Åh vad gott och tack för tipset! <3

Ajli Müller

yuuuuuum!

ullie

åhh såg ju inte så svårt ut bra tips
fin helg

Svar: Det är busenkelt🙂Trevlig helg :)
Jonas

Hanna Karlsson

Jag älskar kexchoklad. Tack för tipset. :-)

Svar: Varsegoooo 😍 Lycka till :)
Jonas

emizas.blogg.se

Mums

Emma Sörensen

Åh va gott det ser ut!

Svar: Tack snälla :)
Jonas

Anna

Vilket enkelt recept, varför har man inte tänkt på detta tidigare! Tack så mycket för tipset! Perfekt picknick-snack! :)

Svar: Ja det är förvånansvärt gott också:)Lycka till :)
Jonas

Sarah

Ser mumsigt ut :)