Powered by Jasper Roberts - Blog

Chocolate chip Nonstop cookies

Chocolate chip nonstop cookies
När jag bakar riktiga amerikanska cookies så använder jag mig nästan alltid utav grundreceptet här nedan. Ibland ändrar jag och byter ut lite olika råvaror för att variera dem. Denna gången använde jag mig av muscovadosocker i stället för farinsocker, resultatet blev lite ljusare färg! Jag tillsatte också Nonstop- chokladknappar i härliga färger, resultatet blev superfint! Ett tips är att göra smeten en dag innan eller till och med ett par dagar innan och låta den vila i kylen. Mjölet sväller och du får en segare kaka - det vill vi ha!

150g smör
3 dl ljust muscovadosocker
2 dl florsocker
1 ägg
1 äggula
1 tsk bikarbonat
4 dl vetemjöl
1 nypa salt
200g Nonstop. (Färgade chokladknappar)
100g mjölkchoklad
  1. Smält smöret och låt det svalna något. 
  2. Blanda farinsocker och florsocker. Tillsätt smöret och vispa ihop.
  3. Tillsätt ägg och äggula och vispa det fluffigt
  4. Blanda vetemjöl och bikarbonat - rör ner det i vispet
  5. Hacka Nonstop och choklad grovt och rör ner det i smeten. 
  6. Plasta bunken och låt den vila i kylen ett par timmar eller över natten. Ta ut smeten till rumstemperatur i ett par timmar innan du ska grädda dem.
  7. Sätt ugnen på 170°. Ta en glasskopa/matsked forma till bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper och grädda dem mitt i ugnen i ca 10 minuter. De får inte bli övergräddade, de ska vara lite gyllene runt om men fortfarande lite mjuka i mitten. Låt svalna ett par miuter på plåten men för sedan över dem på ett galler. 


 
Amerikanska cookies, chocolate chip cookies nonstop, nonstop, kakor, cookies
Tove Larsson

Åh vad gott!