Powered by Jasper Roberts - Blog

Chocolate chip Nonstop cookies

Chocolate chip nonstop cookies
När jag bakar riktiga amerikanska cookies så använder jag mig nästan alltid utav grundreceptet här nedan. Ibland ändrar jag och byter ut lite olika råvaror för att variera dem. Denna gången använde jag mig av muscovadosocker i stället för farinsocker, resultatet blev lite ljusare färg! Jag tillsatte också Nonstop- chokladknappar i härliga färger, resultatet blev superfint! Ett tips är att göra smeten en dag innan eller till och med ett par dagar innan och låta den vila i kylen. Mjölet sväller och du får en segare kaka - det vill vi ha!

150g smör
3 dl ljust muscovadosocker
2 dl florsocker
1 ägg
1 äggula
1 tsk bikarbonat
4 dl vetemjöl
1 nypa salt
200g Nonstop. (Färgade chokladknappar)
100g mjölkchoklad
  1. Smält smöret och låt det svalna något. 
  2. Blanda farinsocker och florsocker. Tillsätt smöret och vispa ihop.
  3. Tillsätt ägg och äggula och vispa det fluffigt
  4. Blanda vetemjöl och bikarbonat - rör ner det i vispet
  5. Hacka Nonstop och choklad grovt och rör ner det i smeten. 
  6. Plasta bunken och låt den vila i kylen ett par timmar eller över natten. Ta ut smeten till rumstemperatur i ett par timmar innan du ska grädda dem.
  7. Sätt ugnen på 170°. Ta en glasskopa/matsked forma till bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper och grädda dem mitt i ugnen i ca 10 minuter. De får inte bli övergräddade, de ska vara lite gyllene runt om men fortfarande lite mjuka i mitten. Låt svalna ett par miuter på plåten men för sedan över dem på ett galler. 


 
Amerikanska cookies, chocolate chip cookies nonstop, nonstop, kakor, cookies
mytasteswe.com<http://mytasteswe.com>

Kexchoklad

Kexchoklad
Det här med att göra hemgjord kexchoklad, det är både roligt och gott. Allt man behöver är några smörgåsrån, något chokladigt att breda på och mjölkchkoklad att doppa dem i. När det kommer till fyllningen tycker jag man ska köra på nougat eller nutella. Jag hade en burk Praliné från Valrhona som jag bredde på mina smörgåsrån, det är typ som nutella men lite svårare att få tag på tycker jag? Här kommer inget exakt recept, jag tror det räcker med att man förstår principen så kan man göra en riktigt god kexchoklad. 
 
 

Kexchoklad
Ett gäng smörgåsrån
Nutella/nougat
200g mjölkchoklad
  1. Ta tre rån, bred nutella (eller smält nougat) på dem och lägg ihop, toppa med ett fjärde rån utan någon nutella. Upprepa dessa tills du har ca 6 st "smörgåsar". Låt dom stelna i kylen i ca 30 minuter. Under tiden smälter du försiktigt mjölkchokladen. Tips: smält chokladen i en djup skål så blir det lättare att doppa kexbitarna, använd två gafflar.
  2. Dela varje "smörgås" i tre - fyra delar och doppa dem i mjölkchokladen och lägg på en bricka med bakplåtspapper. Låt chokladen sätta sig helt innan servering. 
     
Kexchoklad
mytasteswe.com<http://mytasteswe.com>

Snickerspaj

Snickerspaj
Spröd mördeg, seg kola med salta jordnötter toppd med choklad. Självklart kan man koka en egen kola till den här, men jag testade att göra det med kondenserad mjölk vilket funkade superbra. Det gäller att ha tålamod bara, för det tar lite tid. Rör den hela tiden under uppkoket då den lätt bränner fast. Skär kakan i mindre bitar, den är mäktigt. Vilken sorts choklad du ska använda är helt upp till dig. Jag använde mjölkchoklad. 

Mördeg
225g vetemjöl
150g kallt smör
60g florsocker
1 äggula
1 msk kallt vatten
 
Kolafyllning
2 burkar kondenserad mjölk a 397g
2-3 dl grovt hackade jordnötter
 
Topping
250g mjölkchoklad
2 msk jordnötssmör creamy
 
  1. Mördeg. Sätt ugnen på 200°. Nyp ihop alla ingredienserna till en deg, alternativt pulsera ihop dem i en matberedare med kniv. Fodra en pajform med löstagbar kant (22cm). Låt vila i frysen i ca 20 minuter. Nagga pajformen och grädda den mitt i ugnen i 12-15 minuter. Den ska bli gyllene. Låt svalna helt.
  2. Kolafyllning. Häll ut den kondenserade mjölken ur båda burkarna i en ganska djup kastrull. Värm försiktigt upp tills den börjar koka och låt den sedan koka försiktigt i 20-25 minuter. Rör hela tiden så det inte bränns fast. Ta från värmen och rör ner de hackade nötterna. Häll över i den avsvalnade pajformen och bred ut den jämnt.
  3. Topping. Smält chokladen försiktigt över ett vattenbad tillsammans med jordnötssmöret. Häll över den svalnade kolan och stryk ut den. Låt stå i 1-2 timmar i kylen innan servering
 
Snickerpaj, snickers, kolapaj, kola salta jordnötter
mytasteswe.com<http://mytasteswe.com>