Powered by Jasper Roberts - Blog

Punschrullens helt egna dag!

Helt ovetandes om att det är punschrullens dag i veckan så drog jag fram Bakboxen här hemma och slog till på boxens recept: punschrullar. Jag fick hem Bakboxen för ett par veckor sedan och hade ingredienser kvar, så nu fick det bli punschrullar av ett recept som följde med där. Har aldrig gjort det förut, men det blev så otroligt goda. Jag blandade ihop smeten i bakmaskinen, därför blev inte kexen riktigt finkrossade då jag gjorde det hastigt, och det var det som gjorde dem så grymt goda! Vill man så kan man köra smeten i en matberedare med kniv för att få en jämnare massa. 
 
Punschrullar
Klassiska punschrullar med kexbitar  som bryter konsistensen superbra! Jag tycker om när marsipanen är rätt tjock, men det är en smaksak, kavla den tunnare om du vill. Arrakssmaken är också en smaksak, antingen vill man ana den eller så ska den vara tydlig. Det här receptet är inte mitt recept, det är Bakboxen som står för receptet.
 
85g rumsvarmt smör
2 msk farinsocker
30g mandelmassa
1 dl havregryn
8 digistivekex
2 msk kakao
2 msk florsocker
1/2 - 1 tsk arraksarom
1 tsk vaniljsocker
100g mörk choklad
400g marsipan
  1. Lägg alla ingredienserna (förutom marsipan och choklad) i en bunke. Jobba ihop till en massa, lättast med en köksassistent med en "vinge" eller en matberedare med kniv.
  2. Dela degen i tre delar och rulla till rullar, skär upp önskade storlekar (jag gjorde rätt stora rullar) och lägg på en plåt med bakplåtspapper i kylen så de får stelna. De blir lättare att jobba med då.
  3. Dela marsipanen i två delar. Strö lite florsocker på bakbordet och kavla ut marsipandelarna till rektanglar, lite bredare än de bitarna som du tog ut från rullarna av massan.
  4. Lägg en rulle på marsipanen och rulla in, skär av och lägg med skarven neråt. Om det är mycket marsipan över på sidorna kan man skära bort lite där med, vik försiktigt in kanterna eller skärm av dem helt. Ställ i kylen i ca 30 minuter.
  5. Smält chokladen i en djup skål, doppa ändarna på rullarna i chokladen och låt dem stelna.  
     
 
Punschrullar, bakboxen, punschrullens dag
Viktoria

Vad gott det ser ut med den lite grövre texturen i smeten, måste absolut testas! Kan även rekommendera att göra pepparkaksdammsugare och gillar mjuk pepparkaka, för pepparkakssmak är ju inte bara till jul....

Svar: Tack :) jag gillar att det blev lite grövre bitar i, samt att det är mycket marsipan, är självklart en smaksak! Med mjuk pepparkaka låter ju toppen!!!! 😍
Jonas

Anonym

Ser supersmarriga ut!! 😃

Anonym

Ser supersmarriga ut!händig du är 😃 /malin carlsson H. 😉

Jenneli

Ser riktigt gott ut. Älskar dammsugare! :)