Powered by Jasper Roberts - Blog

Kladdkaka med peanut butter swirl

Kladdkaka med peanut butter swirl
Om man bakar den här kladdkakan så att den är perfekt kladdig i mitten så är du hemma hos alla. INGEN kommer att bli missnöjd. Passar perfekt till filmkvällen, fredagsfikat eller som bakisfika (tro mig, förbered dagen innan bara). Mycket chokladsmak och lite sälta från jordnötskrämen - i nästan varje tugga. Den smakar bäst och är mycket lättare att skära upp om du förbereder den dagen innan och låter den stå i kylen över natten. Ta fram den ett tag innan servering bara. 

Kladdkaka
150g smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
2 dl vetemjöl
 
Peanut butter swirl
2 dl jordnötssmör, crunchy 
1 dl florsocker
2 msk mjölk
 
100g mörk choklad (frivilligt)
 
  1. Sätt ugnen på 175°. Alla ingredienser blandas i en stor kastrull. Börja med att smälta smöret. Rör sedan ner strösockret och rör så att sockerkristallerna smälter. Ta från värmen och rör ner kakao, vaniljsocker och ett ägg i taget. Vänd ner mjölet. Smörj en springform 22 cm och mjöla den med kakao. Häll över smeten.
  2. Vispa ihop jordnötssmör, florsocker och mjölk med elvisp tills det blir riktigt krämigt. Klicka ner jordnötskrämen i kladdkakesmeten och rör om slarvigt med en gaffel. Hacka den mörka chokladen grovt och strö över. Grädda kakan mitt i ugnen i 25-30 minuter. Den ska precis börja släppa kanterna. Du kan också kolla med en provsticka i kanten på kakan, där ska den vara helt torr, sen lös och kladdig i mitten. 
  3. Servera med lättvispad grädde och färska hallon.
Jonas Hedqvist, kladdkakor, fredagsfika, choklad, jordnötssmör, kladdkaka jordnötssmör
Ljuva Julia

omg... dör smarrighetsdöden!!

Anonym

Mums! Den där skulle jag behöva just nu 😄 /malin carlsson hedkvist

Amanda A

Åh, jag älskar jordnötssmör så detta ska jag absolut testa!