Powered by Jasper Roberts - Blog

Sponsrat inlägg: Orthex group

Detta är ett sponsrat inlägg av Orthex group - För att komma till hemsidan klickar du på länken.
Något som jag tycker är roligt att kika på online är köksprylar. Dvs redskap eller inredning. Orthex Group, som sponsrar detta inlägg har precis allt. Dels för matlagning, bakning men också för förvaring (och mycket mer). Vore egentligen klokt av mig att kika lite mer på förvaringsprylarna då jag behöver göra något åt alla öppnade påsar med nötter och choklad i mina skåp som bara rasar ut när jag öppnar luckan. Dessutom är det viktigt med bra förvaring så att man tar tillvara på så mycket som möjligt - minska matsvinnet! 
När det kommer till "bakprylar" - redskap så har jag lite koll eftersom jag vet vad jag vill ha: det ska vara bra redskap. Bunkarna måste vara stabila och rejäla, gärna med handdag. Det är en stor fördel om de är djupa så man slipper vispa upp smet på de nybonade golven. Måtten ska ha långa skaft så man slipper mjöla ner hela näven när man ska ta en deceliter mjöl. Slickepotten ska ha redigt skaft och den får heller inte vara böjbar. Det är det värsta när man ska tömma en bunke på smet att använda en vek slickepott. Sen att de är snygga, det skadar heller inte eftersom redskapen i mitt kök är en del av inredningen. 
Jag fick hem ett gäng basprylar från Orthex Group och jag använde dem direkt till min smulpaj. Fick en en fin pajform och några fler tillbehör, så jag drog igång med en somrig smulpaj såklart!
Och JA, redskapen klarade mitt kvallitetstest, bra prylar alltså!
Redskapen kommer från Orthex Group. 
Fina grejer, se måtten, hur fantastiskt är det inte med långa skaft? Vispen tillexempel, den är värmetålig och klarar upp till 230°c.
Hushållsmåttet/måttkannan är perfekt att använda när man ska mäta upp flera råvaror. Det gör sig tacksamt på bild sen också. Vill man pressa citrus så sätter man bara dit juicepressen.
Här förbereds smulpajen. Busenkelt recept så man bara mäter upp allt i kannan...
...Sen skickar man ner det i bunken. Bunkar som är stabila och har handdtag går hem hos mig, annars får det va!
Bunken kom i tre olika storlekar. Perfekt med en mindre bunke  när det ska knådas lite smuldeg. Tips: jag använder mandelflarn i min smuldeg. Blir supergott!
Fyll formen med bär och strö över smuldeg. In i ugnen och låt den bli gyllene och servera den sedan med massor av vaniljsås. 
 
Smulpaj med blåbär
450g blåbär, frysta
1/2 dl strösocker
1 msk potatismjöl
 
75g rumsvarmt smör
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl mandelflarn/hackad mandel
1/2 dl kokos
1/2 dl strösocker/råsocker
 
Sätt ugnen på 200°c.
Blanda blåbär med strösocker och potatismjöl. Lägg i formen
Nyp ihop alla ingredienserna till smulpajen till en smulig deg. Strö över bären. 
Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter, smulpajen ska bli gyllene.
Servera med en supersnabb vaniljsvisp, recept HÄR 
 

Stort tack Orthex Group!
 
 
 
Orthex group, bakredskap, bakning, smulpaj, blåbär