Powered by Jasper Roberts - Blog

Sommarrulltårta med limecurd, mascarponekräm och jordgubbar

Sommarrulltårta med limecurd, mascarponekräm och jordgubbar
Hemgjord rulltårta är otroligt gott, speceiellt med någonting syrligt i, det gillar jag. Som till exempel limecurd eller kanske lemoncurd, det är gott att göra själv men också väldigt gott och väldigt smidigt att köpa färdigt. Här har jag brett den över rulltårtan för att sedan toppa med en mascarponekräm och skivade jordgubbar. Tårtan blir nästan godare om den får stå till sig i kylen ett par timmar. 
 

Rulltårta
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1/2 dl mjölk
 
Fyllning
Ca 300g limecurd/lemoncurd
 
125g mascarponeost
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl vispgrädde (rätt hårt uppvispad)
Några jordgubbar
 
Rulltårtan: sätt ugnen på 250°. Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och fluffigt. Blanda mjöl med vaniljsocker och bakpulver och vänd ner det i äggvispet. Rör sist ner mjölken. Bred smeten över ett bakplåtspapper i en ugnsform ca 30x40 cm. Grädda längst ner i ugnen i ca 5 minuter. Låt tårtan svalna något och vänd sedan upp den på ett nytt bakplåtspapper påen bricka eller baksidan av en plåt. Dra försiktigt bort bakplåtspappret och låt tårtan svalna helt. 
 
Fyllning: Jag använde en köpe-limecurd, jätteenkelt och supergott. Rör den krämigt innan du breder den över tårtan. 
 
Vispa mascarponeosten tillsammans med strösocker och vaniljsocker. Vispa grädden rätt hårt (ej smör) och vänd ner den i mascarponeblandningen. Bred fyllningen över limecurden. Skiva några jordgubbar över fyllningen och rulla ihop tårtan till en rulle. Lyft kanterna på bakplåtspappret som tårtan ligger i och vik samtidigt in änden på tårtan för att få en tight rulle. Avsluta så skarven kommer neråt. Färdigt. Njut. 
 

 
 
Rulltårta, mascarponekräm, jordgubbar, sommartårta, rulltårta med mascarpone, limecurd, lemoncurd
Anna - Fotograf & Rovfågeltränare

Det här känns som något engelsmännen som jag jobbar med skulle uppskatta otroligt mycket. Får nog ta och bjuda dom på en ;)

Marie Bergman

Ser supergott ut :)

birgitmaria

Hur ska jag komma ihåg att göra denna till midsommar?? Den lät magiskt God!

Svar: Då får lägga den på minnet helt enkelt 😘
Jonas