Powered by Jasper Roberts - Blog

Kladdkakecookies

Kladdkakecookies
Superenkla cookies som smakar kladdkaka. Japp, stämmer, de är helt fantastiska. Jag har delat det här receptet tidigare men anser att man inte kan dela det tillräckligt mycket, så jag gör det igen. Nyckeln till de här godingarna är att använda en god mörk choklad som du smälter ner och rör i, sen gäller det att inte övergrädda dem, vi vill ha en fint gräddad yta men de ska vara mjuka och kladdiga innuti. Omöjligt att bara ta en...
50g mjukt smör
1,5 dl ljust muscovadosocker
1 dl strösocker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
1/2 dl kakao
175g smält choklad
1 tsk bakpulver
2 1/2 dl vetemjöl
Ev 150g hackad choklad
  1. Sätt ugnen på 175°
  2. Vispa smör, muscovadosocker och strösocker krämigt i en bunke. 
  3. Tillsätt äggen ett i taget. 
  4. Smält chokladen försiktigt och rör ner den tillsammans med kakao och vaniljsocker. 
  5. Blanda bakpulvret med mjölet och rör ner det. 
  6. Ev: Tillsätt chokladbitar/chunks. Inget måste, men härligt med ett chokladigt tuggmotstånd.
  7. Ta en matsked eller en glasskopa och klicka ut på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dom något och grädda dom mitt i ugnen i ca 10-12 minuter.
Tips: 
-Smält mjölkchoklad och ringla över kakorna när det har svalnat.
-Om du väljer att använda chokladbitar i smeten så kan det vara gott med vit choklad.
-Håll koll på gräddningen, dessa kakor ska INTE övergräddas. De ska vara lite kladdiga.
-Strö över lite flingsalt innan gräddning.
- Vill du har lite högra kakor så kan man låta smeten/degen vila i kylen i ca 30 minuter så flyter de inte ut lika mycket under gräddningen.
 
 
Kladdkaka, kladdkake cookies, choklad, sega cookies