Powered by Jasper Roberts - Blog

Somriga syltkakor

Syltkakor med rabarber och jordgubbssylt
En klassiker som aldrig går ur tiden. Älskar klassiska kakor, speciellt dessa som man kan variera fyllningen i. Här hade jag turen att FÅ en burk med rabarber och jordgubbssylt av en kompis, lite av den fick bli dessa somriga syltkakor. Resten blir nog till pannkakorna skulle jag tro.

Du behöver
200g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
4,5 dl vetemjöl
 
+ några matskedar av din favoritsylt.
 
Gör såhär
  • Lägg smör, socker, vaniljsocker och vetemjöl i en bunke och nyp snabbt ihop till en deg. Plasta degen och låt den vila i kylen i ca 30 minuter. Man kan även arbeta ihop degen i en matberedare med kniv, pulsera ihop, degen är färdig precis när den går ihop.
  • Sätt ugnen på 175°.
  • Förbered en ugnsplåt med bakplåtspapper eller grädda dem direkt i små formar (det gjorde jag).
  • Rulla mördegen till små bollar och fördela dem på plåten. Gör försiktigt en fördjupning i varje boll med ett finger, fyll med sylt. 
  • Grädda dem mitt i ugnen i ca 10-12 minuter, de ska inte få mycket färg alls, låt kakorna svalna helt sedan, småkakor smakar bäst då. 
    Stort tack till Ennie för sylten!
 
Ni vet väll att jag finns på Instagram också? 
 
Mördeg, syltkakor, somriga kakor, rabarber och jordgubbssylt