Powered by Jasper Roberts - Blog

Dubbla strasskakor med nutellasmörkräm

Dubbla strasskakor med en snabb nutellasmörkräm
Strasskakor är en klassisk kaka som alltid funnits med i Sju sorters kakor, käka dom rakt av eller doppa halva kakan i choklad? Jag har valt att göra mina strass dubbla med en "fuskig" nutellasmörkräm, sen ringlar jag mörk choklad över. 
Strasskakor
200g rumsvarmt smör
1 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
2 1/4 dl vetemjöl
2 dl potatismjöl
 
  1. Sätt ugnen på 175°c.
  2. Blanda samman alla ingredienserna till en deg, rulla små bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper, platta till dem lite och grädda dem mitt i ugnen i ca 10-12 miunter. De ska få en gyllene färg. Man kan också lägga degen i en spritspåse och spritsa ut degen för att få ett finare mönster. Provgrädda gärna en kaka först för att se hur mycket kakan kommer att flyta ut. Låt kakorna svalna helt innan du lägger ihop dem med kräm.
 
Snabb Nutellasmörkräm
150g rumsvarmt smör
1 msk florsocker
1 msk kakao
1 äggula
1-2 dl nutella
Salt
 
50g mörk choklad att ringa över
  1. Vispa smör, florsocker, äggula och kakao riktigt krämigt och fluffigt. Vispa till sist ner nutellan, tillsätt efter smak. Avsluta med en liten nypa salt. Anledningen till att jag kallar den för "snabb" smörkräm är för att den inte görs som marängsmörkräm. Däremot är det viktigt att smörkrämen vispas ordentligt, så att den får en luftig konsistens, det är ingen superhöjdare att sitta och tugga rent smör.
Jonas Bakar, Strasskakor, småkakor, fredagsfika, nutella, nutellasmörkräm
Emelie

Gött!! Har du inspirerats lite av macarons? ;)

Svar: Ja lite kanske :)
Jonas

Amanda A

Älskar nutella, måste prova detta!