Powered by Jasper Roberts - Blog

Vaniljkakor

Vaniljkakor
Enkla mördegskakor som smakar vanilj. Jag tycker om när de är lite tjockare och är sådär gyllene. De blir godast i kombination med choklad. Ta pepparkaksformar när du ska stansa ut kakorna, så blir de lite mer "juliga".
 

 
180g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
1ägg
5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
 
50g mjölkchoklad
 
  • Rör ihop smör och strösocker så det går ihop, i en matberedare eller för hand i en bunke.
  • Tillsätt ägget, rör så det blir krämigt.
  • Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem tills degen går ihop. Plasta degen och låt den vila i kylen i ca 30 minuter.
  • Sätt ugnen på 170°.
  • Kavla ut degen, inte för tunt, på ett lätt mjölat bakbord. Stansa ut stjärnor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och grädda dem mitt i ugnen i ca 10-12 minuter. Låt kakorna svalna. Smält chokladen och ringla det över kakorna.
 
 
Vaniljkakor, mördegskakor, julkakor, julbak
wiper

Jag har bakat dina vaniljkakor och dom blev jättegoda. Du har en jättefin receptsida som jag skall länka till. Vet du om det finns nåt redskap som gör att man kan ringla över chokladen lättare så det blir snyggt som på dina bilder.

God fortsättning på julen
Hälsning
Malin

Svar: Sorry för sent svar här Malin!Va kul att du gillade dom! Alltid jättekul att höra sånt, då blir man peppad till att fortsätta :)
Jag vet att det finns små flaskor som man kan köpa, som kommer tillsammans med olika "pipar" så att man kan ringla chokladen snyggt, tror de brukar finnas på cervera.

God fortsättning på året :)
Jonas