Powered by Jasper Roberts - Blog

Dulce de leche bars

Dulce de Leche bars
Smuldegsbotten, Dulce de Leche, mörk choklad och en frasig smuldegstopping. Låter det inte fantastiskt gott? Ett tips är att göra dem dagen innan de ska serveras, då är de ännu godare. 

4 dl vetemjöl
4 dl havregryn
1 dl råsocker
1 dl farinsocker
1 tsk salt
230g rumsvarmt smör
1 dl kokos
1 burk Dulce de Leche
200g mörk choklad - grovt hackad
 
  1. Sätt ugnen på 175°
  2. Nyp ihop vetemjöl, havregryn, råsocker, farinsocker, salt och smör. Arbeta ihop till en smulig massa. 
  3. Klä en ugnsform, 20x20 med bakplåtspapper och tryck ut lite mer än hälften av degen i formen till en botten. Förgrädda den mitt i ugnen i 15 minuter.
  4. Blanda den övriga degen med kokos till en smuldeg.
  5. Bred Dulce de Leche över den förgräddade bottnen och strö över den grovt hackade chokladen. Toppa med resterande smuldeg. Grädda kakan i ytterligare 22-25 minuter, den ska bli gyllene. Låt kakan svalna och skär upp i rutor. 


 
 
Dulce de Leche, choklad, kolakakor, bars
Helen

Mmm lyer otroligt gott!! Mums!!

norrbotten emma

gott gotti gott gott säger jag! =)

kramizzz

Felicia

MUUUMS

Marie Bergman

Ser väldigt smarrigt ut =)

Tess

Det ser verkligen fantastiskt gott ut! :)