Powered by Jasper Roberts - Blog

Dulce de leche bars

Dulce de Leche bars
Smuldegsbotten, Dulce de Leche, mörk choklad och en frasig smuldegstopping. Låter det inte fantastiskt gott? Ett tips är att göra dem dagen innan de ska serveras, då är de ännu godare. 

4 dl vetemjöl
4 dl havregryn
1 dl råsocker
1 dl farinsocker
1 tsk salt
230g rumsvarmt smör
1 dl kokos
1 burk Dulce de Leche
200g mörk choklad - grovt hackad
 
  1. Sätt ugnen på 175°
  2. Nyp ihop vetemjöl, havregryn, råsocker, farinsocker, salt och smör. Arbeta ihop till en smulig massa. 
  3. Klä en ugnsform, 20x20 med bakplåtspapper och tryck ut lite mer än hälften av degen i formen till en botten. Förgrädda den mitt i ugnen i 15 minuter.
  4. Blanda den övriga degen med kokos till en smuldeg.
  5. Bred Dulce de Leche över den förgräddade bottnen och strö över den grovt hackade chokladen. Toppa med resterande smuldeg. Grädda kakan i ytterligare 22-25 minuter, den ska bli gyllene. Låt kakan svalna och skär upp i rutor. 


 
 
Dulce de Leche, choklad, kolakakor, bars
mytasteswe.com<http://mytasteswe.com>

Kladdkaka med daimtopping

Kladdkaka med daimtopping
Alla har vi ett bra recept på kladdkaka. Supergott i sig, men ännu godare med någon topping. Daimtopping är en favorit för mig, det gör kakan kladdigare, chokladigare och lyxigare. Toppa kakan med grovt hackad daim och flingsalt som bryter av det söta. Gör kakan någon timme innan servering. 

Kladdkaka
100g smör
2 ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
 
Daimtopping
4 st dubbeldaim
1,5 dl vispgrädde
 
  • Kladdkakan: Smörj och bröa en springform som är ca 22-24 cm i diameter. Sätt ugnen på 175°.
  • Smält smöret och ställ åt sidan.
  • Rör ihop ägg och strösocker, tillsätt smöret. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner det i äggvispet. 
  • Fördela smeten i formen och grädda kakan i ca 15 minuter, kolla med en sticka, kakan ska vara helt genomgräddad runt sidorna men vara kladdig i mitten. Låt kakan svalna.
 
  • Daimtopping: Finhacka tre st dubbeldaim. Koka upp vispgrädden och ta från värmen, rör ner daimen och rör tills det blir en slät kräm. Låt den svalna något så den blir tjockare i konsistensen.
  • Häll daimtoppingen över kakan. Hacka den sista dubbeldaimen och strö över kakan tillsammans med flingsalt. 
  • Servera kakan med lättvispad grädde eller vaniljglass.
mytasteswe.com<http://mytasteswe.com>