Powered by Jasper Roberts - Blog

Mormors saftiga äppelkaka

Saftig äppelkaka med smak av kardemumma och kanel. Så himla gott. Receptet kommer från Mormor, men jag lekte lite med det och drog till med lite mandelmjöl också, jag tycker att det passar sig bra med äpplen. Gott med vaniljvisp till, recept på det hittar man här.
Mormors saftiga äppelkaka
150g smör, rumsvarmt
3 dl strösocker
3 ägg
1 dl vetemjöl
2,5 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk kardemumma
 
Kanel och socker att vända äppelklyftorna i
2-3 äpplen
 
Sätt ugnen på 175°.
Smörj och bröa en form, 22cm, med löstagbar kant.
Vispa det rumsvarna smöret med sockret tills det bli poröst. 
Rör ner ett ägg i taget.
Blanda vetemjöl, mandemjöl och bakpulver och rör sedan ner det i smörblandningen.
Stöt kardemumman i en mortel och rör ner den också. Häll över smeten i formen.
Skiva äpplena i klyftor och vänd dem i kanel och socker. Stick ner dem i smeten och strö över lite kanel och socker. Grädda kakan mitt i ugnen 45-50 minuter. Kolla med en sticka så att kakan är genomgräddad.
 
Jonasbakar, äppelkaka, saftig äppelkaka
Esmeralda

Åhh så gott! :D

a n n i k a

Mums!

Ida Jansson

Så gott!!!