Powered by Jasper Roberts - Blog

Brunchens dag - tips!

Hej i tisdagskvällen!
Har ni hajjat att det är Brunchens dag på fredag? Jag älskar brunch speciellt
brunchbuffé där man kan trycka i sig massor med gosaker. Gärna många smårätter och mycket olika efterrätter. Smaskens. Ett måste på brunchen är också kex, god ost och en riktigt god marmelad. 
Här kommer ett litet tips.
Fröknäcke och äppelmarmelad
Fröknäcke
2 dl majsmjöl
1 dl solroskärnor
0,5 dl linfrön
1 dl pumpakärnor 
0,5 dl sesamfrön
2 msk chiafrön
2 dl kokhett vatten
2,5 dl matolja
1 msk valmofrön
Flingsalt
Sätt ugnen på 150°.
Blanda ihop alla ingredienserna utom flingsaltet. Platta ut degen mellan två bakplåtspapper med hjälp av en kavel. Degen ska bli rätt tunn. Lyft bort det översta pappret och strö över flingsalt. Skär rutor i önskvärd storlek med en kniv. Grädda mitt i ugnen i 50-55 minuter. Skrapa med en kniv eller gaffel mot brödet i ugnen, det ska kännas hårt och genomgräddat. Låt svalna helt.
 
Äppelmarmelad
1 kg äpplen
1 citron
1 dl vatten
1 liten kanelstång
2 st nejlikor
5 dl strösocker
Skala äpplena och ta ur kärnhusen. Skär i bitar. Riv det ytterska skalet av citronen och pressa ur saften. Koka upp äpplena med citronsaften, skalet, vatten, nejlikor och kanel under lock i tio minuter. Rör ner sockret och koka i ytterligare 20 minuter fast utan lock. Rör då och då. Häll upp i burkar.
Gillar ni amerikanska pannkakor till brunchen? Ett hett tips på en kille som verkar vara expert på det där. Herr Havreflarn, du får gärna bjuda mig på brunch! Klicka HÄR för att komma till hans blogg.
 
Jonas Hedqvist, äppelmarmelad, frökex, brunchens dag, jonasbakar
Hannah Margreta

Ser så gott ut!

Anna

Ser supergott ut! Hur länge tror du marmeladen håller sig i kylen?

Svar: Oj. Jadu, ingen aning faktiskt :( det är ju rätt mycket socker, så den står sig säkert ett tag :)
Jonas

Anna

Mums, detta knäcket måste jag prova! Tack för tips! :)