Powered by Jasper Roberts - Blog

Tips på fyllning till Kanelbullens dag.

Oftast när jag gör vetedeg så använder jag mig utav det klassiska receptet i Sju sorters kakor, tycker det funkar utmärkt, men jag brukar alltid variera fyllningen i bullarna. Mycket smör ska det vara såklart, men i år tycker jag att ni ska testa att fylla bullarna med brynt smör till kanelbullens dag, det ger en härlig nötig smak som kommer fram bakom kanelsmaken. Så om ni vill testa något nytt till Kanelbullens dag imorgon så tycker jag att ni ska prova brynt smör, det är grymt!
Jag gjorde klassiska kanelsnäckor, 5dl vätska som bas. Receptet på fyllningen passar perfekt till det.
Brynt smör med kanel
150g brynt smör
0,5 dl strösocker
1 msk kanel
 
Bryn smöret i en kastrull, det vill säga smält smöret och låt det koka på medelvärme under omrörning tills det får en mörk ton och doftar nötig. Häll över det brynta smöret i en kopp och låt svalna i ca 30-40 minuter i kylskåpet. Blanda sedan ihop det med kanel och strösocker krämigt. Bred sen ut fyllningen på vetedegen. 
 
Vill du ha konditorklass på bullarna? Hett tips -> My Kitchen Stories, där finns det grymma tips!
 
Bild från mykitchenstories.blogg.se
 
Jonas Hedqvist, Jonasbakar, kanelbullens dag, vetedeg, fyllning kanelbulle, brynt smör
Fanny

Måste se till att baka bullar snart!

Jennie Ohlson

Hade jag inte varit så lat så hade jag nog bakat bullar, ser väldigt gott ut!!