Powered by Jasper Roberts - Blog

Browniecookies med nutella

Idag var en sån dag i köket då jag hade kunnat lägga bakningen på hyllan för all evighet. Ni vet när det känns så pass illa att man vill slänga köksaaistenten genom fönstret och hoppas på att ingen går förbi nedanför, och att när assistenten slår i marken går den sönder som f*n! Jag skulle testbaka en grej innehållande kolasås. Jag är inte supervan att karamellisera socker om man säger så. Men jag tänkte jag prövar. Såg fint ut tills det helt plötsligt blev kolsvart och vidbränt. Skam den som ger sig, på´t igen bara! Samma visa igen - kolsvart. Diska allt och irritationen är nu på topp och jag vill egentligen bara skita i allt. Helst lägga mig på soffan och sova. Skiter i kolan och tänker att jag gör "Swiss meringue buttercream" i stället. Drar på värmen och ska värma äggvita och socker i en bunke. I all hast drar jag ner både vita OCH gula!!! Börja om. I med socker, på med äggvita, vänder mig bort två sekunder och kollar i bunken, äggvitan har stekts i bunken, jippie. Börjar om igen och lyckas äntligen, vispar ner smöret. Råkar vispa smörkrämen lite för länge, och vad händer då? Jo sockret separeras från smöret och det blir bara en grynig massa och en blöt vätska.
Jag slängde skiten och gjorde en nödlösning. Så det fick bli:
Duble brownie cookies with nutella
Härligt saftiga chokladkakor med lite smak av kaffe. Här ett serveringstips med nutella om du vill lyxa till det lite extra, eller om den tänkta/planerade fyllningen bara gick åt helvete, som den gjorde för mig. Kakorna gör sig bäst om de får vila i kylskåp över natten, så att de hinner sätta sig ordentligt. 
50g rumsvarmt smör
2,5 dl strösocker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
170g mörk choklad
3 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
2 msk starkt kaffe, kallt
 
Nutella
50g mörk choklad
 
Sätt ugnen på 170°.
Smält chokladen och låt svalna något. 
Vispa smöret krämigt tillsammans med strösocker och vaniljsocker.
Vispa ner äggen
Blanda samman de torra ingredienserna och rör ner det i smörvispet. 
Rör ner den smälta chokladen och kaffet. Låt smeten stå i kylskåpet i ca 30 minuter så blir den lättare att klicka ut. Klicka ut smeten, 1 msk stora, på en plåt med baklpåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. Låt svalna på ett galler. 
Bred sedan nutella på hälften av kakorna och lägg sedan ihop dem två och två. Smält choklad och ringa över.
* Provgrädda gärna en kaka först för att se hur mykcket de flyter ut. Kolla också tiden så att du får den konstistens  på kakan som du vill ha. Vill du ha ensaftig och nästan kladdig kaka så låter du dem stå inne i 10 minuter, lite längre om du vill ha en torrare kaka.  
 
 ONSDAGSKÄRLEK:På tal om nutella... Har du mycket nutella hemma? Det passar ju utmärkt i crossianter. Bloggen "cookiesandsweets" bjuder just nu på en finfint recept på det. Klicka HÄR för att komma dit - Varning för frestande bilder! Det kanske vore nåt på lördagsmorgonen? Överraska dig själv och/eller dina vänner med nybakade crossianter som är fyllda med nutella!
Jonasbakar, baka, recept, browniecookies, browniekakor, nutella, cookies
Hannah Margreta

Alltsååååå, kan du skicka några på posten??

Svar: Hehe :) eller testa receptet? 😘Trevlig kväll :)
Jonas

Alicia

Vad gott det ser ut! Jag älskar nutella och det är så roligt att skapa recept med det :) //Alicia

rebecca

mums!

Fanny

Åh vad gott!

Frökentv

Mums

Hanna

De där kakorna ser suveränt goda ut! En sån där dålig dag hade jag häromdagen men då handlade det inte om kakor utan om ett träningspass som jag skulle filma där det bara blev fel...

IdaSandin

De där ska jag verkligen prova att göra! Tack för idén och receptet!

Ritha

Vad gör man med äggen och när? =))

Svar: Bra att du är uppmärksam, äggen vispar i efter att smöret och sockret vispats krämigt. Miss av mig :( :)
Jonas

Aisha Muhammed Ali

Mums, det ser jätte gott ut ! Jag måste testa denna recept 😊

Felicia

gud vad gott