Powered by Jasper Roberts - Blog

Chocolate chip orange cookies

Chocolate chip cookies med apelsin och ingefära
Sega cookies med en härlig smak av ingefära och apelsin. Nästan lite juliga.
150g smör
3 dl farinsocker
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 äggula
1 tsk bikarbonat
4,5 dl vetemjöl
300g choklad, knappar/hackad. Mörk/ljus.
1 tsk ingefära (pulver)
1 apelsin, skalet rivet med zestjärn
 
Sätt ugnen på 170°c.
Smält smöret och låt svalna något. Vispa med elvisp ner farinsocker och florsocker i smöret.
Vispa ner äggen tillsammans med ingefära. Riv apelsinskalet och vispa ner det.
Blanda mjöl, bikarbonat, vaniljsocker och rör ner det i smeten. 
Rör till sist ner chokladen.
Degen är rätt lös, det ska den vara! Ta två matskedar och skopa upp degen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda dem i mitten av ugnen i ca 12 minuter. 
Provgrädda gärna en kaka för att se hur mycket den flyter ut. Rinner de ut för mycket så kan du ställa degen i kylen så den stelnar lite. Jag personligen tycker om att käka kakorna dagen efter då de vilat i kylen. Då är de riktigt sega och härliga. 
Jonas Hedqvist, Jonas bakar, Chocolate chip cookies, chocolate chip orange cookies, apelsin, ingefära kakor, choklad
Anonym

Säkert god men vilken sockerbomber. Man får njuta av en bit