Powered by Jasper Roberts - Blog

Bak och chokladfestivalen och en stor inflyttningspresent

I helgen var jag på Bak och chokladfestivalen här i Stockholm. Jag var där redan i torsdags och strosade runt i lugn och ro, för igår, lördag, var det inte lätt att se vad som erbjöds. Det var så otroligt mycket folk! Men jag fick träffa Smakbox som jag sammarbetar en del med, träffat Ramlösa kvarn och snackat skillnaden mjölsorter, träffat några bloggkollegor och provsmakat MASSOR av choklad. Jag inspirerades massor i form av kakor och cupcakes. Favoriterna kom från Liv Sandberg Cake Art, helt makalöst. Saffranspralinen kommer jag nog aldrig att glömma. Kolla in hemsidan HÄR.
Min kusin Per var här hela helgen, han ville också se mässan så vi tog en heldag där igår. Han kom med tåget i fredagskväll. Med sig hade han en gigantisk inflyttningspresen till mig. En korg fylld med braköl, hälsingeöl, kakformar och två kakfat. 
Jag har ju sagt flera gånger att jag ska bli bättre på att baka bröd. Jag tycker att det är så roligt och otroligt gott, men jag inbillar mig att jag inte käkar så mycket bröd. Vilket är konstigt eftersom att jag alltid köper hem bröd från affären!? Men ifredags drog jag ihop en deg som skulle jäsa över natten, så att jag kunde grädda brödet på morgonen. Att jag inte gör det oftare? Receptet tog jag rak av från matbloggaren I köket med Anders, och det var inte alls komplicerat. Otroligt inspirerande kille det där, både på bloggen och på instagram (samma namn) så inspirerar han hela tiden. 
Jag körde på Enkal Dinkelfrallor, superenkelt. Man blandar ihop alla ingredienser i en bunke på kvällen, plastar den och låter den stå i rumsteperatur över natten, sen på morgonen bakar man ut dom och man får nybakade frallor till frullen. Fantastiskt. Vill ni komma till receptet klickar ni HÄR
Nu tänkte jag testa en ny grej i köket, fick inspiration som sagt, från Bakmässan, sen i veckan händer det roliga saker som jag kommer att skriva om här senare! 
 
Jonasbakar, Liv Sandberg Cake Art, I köket med anders, bloggtips, matblogg, bakblogg, dinkelfrallor, nattnästa frallor
Jessica

Vilken härlig blogg du har!

Hur har du det denna gråa söndagen? Jag vill liva upp den med min egna film. Den handlar om mig, när jag jagar min dröm att bli skådespelare i Stockholm. Är det så lätt som man vill?
Titta gärna på den!

Ha det bra,
KRAM Jessica :)