Powered by Jasper Roberts - Blog

Film - Krispiga nutellabitar

Förra veckan hälsade jag på härliga gänget på blogg.se och Nyheter24, vi bakade och spelade in lite film. Sjukt kul. Eftersom det är helg och jag är galet sugen på choklad så tänkte jag tipsa om "Crispy nutellabites" (igen), jag vet att jag tipsat om dessa godingar förut, men de gör inget, man kan som inte få för mycket av dessa! Passar också på att be om ursäkt för dålig uppdatering. Livet händer. Det blev en hel del jobb de två senaste veckorna, så det enda jag har gjort i köket de senaste två vekorna är att hetsäta en snabbmiddag i form av några riskakor och mjölk samtidigt som jag packade väskan inför kommande jobbdag innan jag försökte sova ett par timmar. Men nu är jag på banan igen. Stort tack till gänget på blogg.se och Nyheter24 för hjälpen med videon, hade typ inte fixat det själv.
mytasteswe.com<http://mytasteswe.com>

Chocolate chip orange cookies

Chocolate chip cookies med apelsin och ingefära
Sega cookies med en härlig smak av ingefära och apelsin. Nästan lite juliga.
150g smör
3 dl farinsocker
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 äggula
1 tsk bikarbonat
4,5 dl vetemjöl
300g choklad, knappar/hackad. Mörk/ljus.
1 tsk ingefära (pulver)
1 apelsin, skalet rivet med zestjärn
 
Sätt ugnen på 170°c.
Smält smöret och låt svalna något. Vispa med elvisp ner farinsocker och florsocker i smöret.
Vispa ner äggen tillsammans med ingefära. Riv apelsinskalet och vispa ner det.
Blanda mjöl, bikarbonat, vaniljsocker och rör ner det i smeten. 
Rör till sist ner chokladen.
Degen är rätt lös, det ska den vara! Ta två matskedar och skopa upp degen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda dem i mitten av ugnen i ca 12 minuter. 
Provgrädda gärna en kaka för att se hur mycket den flyter ut. Rinner de ut för mycket så kan du ställa degen i kylen så den stelnar lite. Jag personligen tycker om att käka kakorna dagen efter då de vilat i kylen. Då är de riktigt sega och härliga. 
Jonas Hedqvist, Jonas bakar, Chocolate chip cookies, chocolate chip orange cookies, apelsin, ingefära kakor, choklad
mytasteswe.com<http://mytasteswe.com>

Browniecookies med nutella

Idag var en sån dag i köket då jag hade kunnat lägga bakningen på hyllan för all evighet. Ni vet när det känns så pass illa att man vill slänga köksaaistenten genom fönstret och hoppas på att ingen går förbi nedanför, och att när assistenten slår i marken går den sönder som f*n! Jag skulle testbaka en grej innehållande kolasås. Jag är inte supervan att karamellisera socker om man säger så. Men jag tänkte jag prövar. Såg fint ut tills det helt plötsligt blev kolsvart och vidbränt. Skam den som ger sig, på´t igen bara! Samma visa igen - kolsvart. Diska allt och irritationen är nu på topp och jag vill egentligen bara skita i allt. Helst lägga mig på soffan och sova. Skiter i kolan och tänker att jag gör "Swiss meringue buttercream" i stället. Drar på värmen och ska värma äggvita och socker i en bunke. I all hast drar jag ner både vita OCH gula!!! Börja om. I med socker, på med äggvita, vänder mig bort två sekunder och kollar i bunken, äggvitan har stekts i bunken, jippie. Börjar om igen och lyckas äntligen, vispar ner smöret. Råkar vispa smörkrämen lite för länge, och vad händer då? Jo sockret separeras från smöret och det blir bara en grynig massa och en blöt vätska.
Jag slängde skiten och gjorde en nödlösning. Så det fick bli:
Duble brownie cookies with nutella
Härligt saftiga chokladkakor med lite smak av kaffe. Här ett serveringstips med nutella om du vill lyxa till det lite extra, eller om den tänkta/planerade fyllningen bara gick åt helvete, som den gjorde för mig. Kakorna gör sig bäst om de får vila i kylskåp över natten, så att de hinner sätta sig ordentligt. 
50g rumsvarmt smör
2,5 dl strösocker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
170g mörk choklad
3 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
2 msk starkt kaffe, kallt
 
Nutella
50g mörk choklad
 
Sätt ugnen på 170°.
Smält chokladen och låt svalna något. 
Vispa smöret krämigt tillsammans med strösocker och vaniljsocker.
Vispa ner äggen
Blanda samman de torra ingredienserna och rör ner det i smörvispet. 
Rör ner den smälta chokladen och kaffet. Låt smeten stå i kylskåpet i ca 30 minuter så blir den lättare att klicka ut. Klicka ut smeten, 1 msk stora, på en plåt med baklpåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. Låt svalna på ett galler. 
Bred sedan nutella på hälften av kakorna och lägg sedan ihop dem två och två. Smält choklad och ringa över.
* Provgrädda gärna en kaka först för att se hur mykcket de flyter ut. Kolla också tiden så att du får den konstistens  på kakan som du vill ha. Vill du ha ensaftig och nästan kladdig kaka så låter du dem stå inne i 10 minuter, lite längre om du vill ha en torrare kaka.  
 
 ONSDAGSKÄRLEK:På tal om nutella... Har du mycket nutella hemma? Det passar ju utmärkt i crossianter. Bloggen "cookiesandsweets" bjuder just nu på en finfint recept på det. Klicka HÄR för att komma dit - Varning för frestande bilder! Det kanske vore nåt på lördagsmorgonen? Överraska dig själv och/eller dina vänner med nybakade crossianter som är fyllda med nutella!
Jonasbakar, baka, recept, browniecookies, browniekakor, nutella, cookies
mytasteswe.com<http://mytasteswe.com>