Powered by Jasper Roberts - Blog

Mjuk pepparkaka med lingon

Mjuk pepparkaka med lingon
Saftig kaka med syrliga lingon. Det bästa med denna kaka är att hela lägenheten/huset doftar JUL i typ flera dagar! Detta recept är till för en stor form som rymmer ca 2,4 liter. 
350g smör, smält
4 dl strösocker
4 ägg
1 dl mjölk
3-4 tsk pepparkakskryddor
3 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
6 dl vetemjöl
2 dl rårörda lingon
 
50g vit choklad
 
Sätt ugnen på 170°c.
Smörj och bröa formen och ställ åt sidan. Smält smöret tillsammans med pepparkakskryddan i en kastrull och ta från värmen. 
Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och fluffigt. 
Blanda mjölet med vaniljsocker och bakpulver. 
Blanda mjölken med smöret och rör ner den i äggvispet varvat med mjölet. Rör till sist ner lingonen. Fördela smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca 40-45 minuter. Kolla med en sticka efter 40 minuter om kakan är klar. Låt kakan vila i formen ett par minuter innan den lyfts ur. Smält vit choklad och ringla över kakan när den svalnat.
 
 
 
 
 
 
 
Jonas bakar, Jonas Hedqvist, mjuk pepparkaka med lingon
JUNITJEJ

Ser så gott ut!