Powered by Jasper Roberts - Blog

Glasstips!

Jag vet att det kanske inte är jättemånga som blir sugna på glass nu på vintern. Men jag blir det, det är aldrig fel med glass och man får alltid plats med det i magen. 
Jag hade massor av Peanut butter brownie över i frysen (jag vet, stackars mig) som jag ville bli av med. Det blev aldrig att jag tog fram den då jag tyckte att den blev lite misslyckad. Sen kom tillfället - jag gör en glass och blandar ner den där. Barnsligt gott! Ibland får man fuska också, så den här gången experimenterade jag inte så mycket med receptet, jag tor ett direkt från ingen mindre än Roy Fares. Ett superbra och enkelt recept på vaniljglass, sen hackade jag upp brownie och rörde ner. Här kommer receptet. 
Vaniljglass med peanut butter brownie
2,5 dl strösocker
8 äggulor
2 vaniljstänger
5 dl mjölk
5 dl vispgrädde
 
Brownies - Recept HÄR
 
Blanda äggulor och strösocker i en bunke. 
Dela vaniljstängerna och skrapa ur fröna. Blanda dem med mjölk och vispgrädde i en kastrull (tillsammans med stängerna) och koka upp. Slå över ägguleblandningen och rör tills den blir slät. Häll tillbaka i kastrullen och sjud upp det igen under ständig omrörning. Rör tills fröerna inte längre sjunker till botten. Häll över krämen i en bunke, plasta med ytan och låt svalna helt. Gärna i kylen över natten så att smakerna riktigt fåt sätta sig. Häll över i en avlång form, eller bunke med lock, lägg i frysen. Låt frysa i ett par timmar, rör om då och då. Hacka brownien i små bitar och rör ner den efter ett par timmar. Låt frysas helt. Låt glassen tina ett par minuter innan servering. 
 
 
 
Jonas bakar, Jonas Hedqvist, Glass, glass med brownie, Roy Fares