Powered by Jasper Roberts - Blog

Chocolate chip chocolate muffins with peanut butter frosting

Jag har fått jul i stugan min! Julstjärnan är på plats, ljusstakarna står i fönstret och första lussebaket är avklarat! Förra året hade jag och några vänner en "fika-turné" i advent. Vi turades om att hålla i ett varsit julfika. Vi forstätter med det i år och jag bjöd in till premiärkvällen igår och bjöd på allt annat än LCHF och GI. Det viktigaste med julfikat är att det är sött och sliskigt, eller hur? (skämt o sido), glögg, lussebullar, mandelcrisp och chokladmuffins med jordnötsfrosting bjussade jag på. Kaffe till det! Jag tänkte dela med mig av receptet på muffinsarna här och nu, för jag vill gärna att ni ska göra dem. De är så enkla och så lyxiga! Namnet på dessa cupcakes är galet långt. Försök rabbla det efter några glas ni...
Chocolate chip chocolate muffins with peanut butter frosting
Saftiga chokladmuffins med härligt tuggmotstånd av mörka chokladbitar, denna goding toppas med en len och krämig frosting av jordnötssmör. Ja ni hör ju... Se till att ingredienserna är rumsvarma innan du drar igång bara, det underlättar!
Muffins
2,5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1,5 dl kakao
1,5 dl olja, vegetabilisk eller matolja
2 ägg
2 dl kokhet mjölk
2 msk starkt bryggkaffe
30-50g chokladknappar, 70% kakaohalt
Frosting
2 dl jordnötssmör, creamy
70g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
0,5 dl grädde
Salt, efter smak
 
Gör såhär
Muffins: Sätt ugnen på 200°. Koka riktigt starkt bryggkaffe. 
I en bunke, blanda mjöl, strösocker, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Rör i en annan bunke ihop äggen och oljan lite lätt. Koka upp mjölken och ta från värmen. Rör ihop de torra ingredienserna med oljan, rör ner mjölken lite i taget till en slät smet. Fördela smeten i muffinsformar på en plåt. Fyll dem till lite mer än hälften, de stiger ganska mycket. Strö över några chokladknappar i varje muffin och rör ner dem lite slarvigt med en sked. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter, kolla med en sticka så de är klara. Låt svalna helt innan du spritsar dit frostingen.
 
Frosting: Vispa jordnötssmöret och smöret krämigt och fluffigt. Tillsätt florsocker och vispa lite till. Vispa till sist ner grädden lite i taget. Tillsätt en nypa salt. Ta en till nypa om så önskas. Om frostingen blir för lös så kan man låta den stelna till sig lite i kylen ett par minuter, så blir den lättare att spritsa ut. 
Julstjärnan på plats!
Hur många vuxenpoäng får jag för julduken på mitt lilla köksbord? Och ja Farmor, blommorna lever än som du ser. Jag vattnar dom varje lördag. På väggen ser ni giganterna Roy, Linus och Fredrik, som typ varje dag delar med sig av inspiration. Vilka hjältar! Jag bläddrar ofta i era böcker ska ni veta.
 
 
Jonas Hedqvist, Jonas bakar, julfika, julbaka, Muffins med jordnötsfrosting, peanut butter frosting, choklad, muffins