Powered by Jasper Roberts - Blog

Världens godaste kladdkaka

Vänner! Blogg.se har just nu en artikel om kladdkakor. De har listat fyra kladdkakor som är poppis just nu, kladdkakan med glasstopping som jag bjussade på här om dagen är med och det pågår även en omröstning. Så jag tycker absolut att ni ska gå in och slänga en röst på kladdkakan som ni är mest sugna på just nu. Kanske är det min? Klicka på länken nedan så kommer ni direkt till artikeln. 
http://blogg.se/article/2016/may/kladdkaka_recept.html
 
Appropå kladdkaka. Man kan ju bara inte få för mycket. Jag har alltid ett ess i rockärmen och kommer här med ett om möjligt ÄNNU bättre recept än det tidigare. Jag tänkte dela med mig att ett av de godaste recepten på en kladdkaka jag någonsin käkat. Kladdkaka med seg toffee, salta jordnötter och mörk choklad. Ja ni hör ju! Receptet kommer från grymma Mia Öhrn, och det var absolut INTE sista gången som jag gjorde denna kakan. 
Kladdkaka med toffee och mörk choklad
Kladdkakebotten
100g smör
2 ägg
2 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 nypa salt
 
Toffeefyllning
2 burkar kondenserad mjölk, sötad
2,5 dl salta jordnötter
1 vaniljstång
2 msk sirap
50g smör, rumsvarmt
 
Topping
200g mörk choklad
 
Kladdkakebotten
Sätt ugnen på 200°, klä en springform, ca 22 cm med bakplåtspapper. Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg med socker och tillsätt smöret. Rör sedan ner de torra ingredienserna. Fördela smeten i formen och grädda mitt i ugnen 17-20 minuter. Låt svalna helt.
 
Fyllning och topping
Mät upp den kondenserade mjölken med smör, fröna från vaniljstången och sirap i en kastrull. Koka försiktigt på svag värme i 20 minuter under ständig omrörning. Kolan är klar när den tjocknat och ger spår efter vispen. (eller vad du nu vispar med) Vänd ner salta jordnötter och bred ut fyllningen över kladdkakan. Låt svalna. Smält den mörka chokladen försiktigt i mikron eller över ett vattenbad och bred den över kakan. Låt stelna innan servering. Skär upp kakan i mindre rutor, den blir rätt mäktig. 
 
När jag bakar nu för tiden använder jag mig utav mjöler från Ramlösakvarn, de har tagit fram ett gäng olika mjöler som passar för olika sorters bakning. Varje mjölsort har en karaktär som passar sig ypperligt till söta bakverk, bröd eller kanske surdeg. Rätt mjöl till rätt sorts bak helt enkelt. Ett proffsmjöl!
Mjölerna finns i butik, ni kan läsa mer här - Ramlösakvarn
Jonasbakar, Här var det fika, kladdkaka med kola, toffee, Mia Öhrn
hungrigast.blogg.se

Ser verkligen god ut!

Linda

Men wow, den här både ser och låter helt underbar! :D

Christina

Himmel, vad smaskig! Jag har ett favoritrecept från min mamma som jag bakar efter, men denna ska nog prövas också :)

ISA

OMG!! finner inga fler ord för att beskriva dina bakverk :P

Svar: Snäll du :) testat nåt recept? :)
Jonas

Cornelia

Det här ser ju heeeelt magiskt ut!!

WilliamBELT

Magnificent job! Penha

WilliamBELT

Really Cool. Duroseau

WilliamBELT

Really Cool. Rearick

WilliamBELT

All the best Crotwell

Anonym

Madeleine lyckades också. Glömde köpa sirap så det blev chokladsås istället

rememberthiis.blogg.se

Mums :D

Hanna Karlsson

Åh, så gott!