Powered by Jasper Roberts - Blog

Tårtkalas hemma i Bergvik

Vi har firat mamman i helgen som fyller år idag! Tårtkalas utan dess like - i sommartema. Vi körde på jordubbar, jäkligt mycket jordgubbar helt enkelt. Mamma gjorde sin favorittårta, marängbotten med rice krispies och smörkräm och som vanligt var vi rädda att det inte skulle räcka, så jag gjorde en klassisk jordgubbstårta med vaniljkräm och mosade jordgubbar. Vi gjorde båda tårtorna dagen innan de skulle serveras så att de fick stå i kylen och riktigt gotta till sig. 
Klassisk jordgubbstårta. Första fyllningen är mosade jordgubbar och lite citronsaft. Detta gjorde att bottnarna blev ännu saftigare. Andra fyllningen är vaniljkräm. Så fantastiskt gott med hemgjord vaniljkräm. Recept på en grym vaniljkräm finns i ett tidigare inlägg HÄR.
Morsans tårta. Marängbottnar med rice krispies och sjuden smörkräm. Gör sig också bättre om den får stå över natten och gotta sig. Den kan ju toppas med vad man vill, igår körde vi på jordgubbar. Recept på tårtan finnas HÄR.
Innan tårtorna serverades blev det annat gofika.
Bergvik, Söderhamn, Hälsingland - Jonasbakar, här var det fika, tårtor, jordgubbstårta, marängtårta, rice krispies, jordgubbar