Powered by Jasper Roberts - Blog

Egentligen för tidigt med shorts och en chokladtryffelpaj med smak av apelsin

Självklart slänger man på sig shortsen så fort solen tittar fram. Men man tänker inte på att när solen går ner fryser man ihjäl. Benen blir iskalla och man går som en stel pensionär som inte har några fungerande leder. Jag tänker träna denna försommaren på att alltid ha med med långbyxor och tjocktröja i en ryggsäck så att jag kan byta om. Men när solen väl är framme tänker jag glassa som fan, bygga på bonbrännan! Igår blev det först jobb halva dagen, sen parkerade jag med några vänner nere vid vattnet med lunch och gofika. För att ha bott i Stockholm i snart fem år hittar jag otroligt gåligt, igår lärde jag mig återigen hur nära allting är. Efter fyra år i området jag bor insåg jag nu hur nära jag har till världens bästa plats vid vattnet. Det är ju ett under att jag hittar hem om dagarna. Jag åt sallad till lunch och avslutade med två (!?) wienerbröd, alla som löptränade glodde avunsjukt. Jag glodde avunsjukt på dom. Gräset är alltid grönare på andra sidan, eller hur? Idag glassade vi vidare i solen. Jag bakade en supergod chokladtryffelpaj med smak av apelsin. Den gick hem. Testa!
 
Chokladtryffelpaj med smak av apelsin
 Chokladbotten (recept av Roy Fares)
 
100g rumsvarmt smör
0,5 dl strösocker
1 ägg
3 1/3 dl vetemjöl
3/4 dl kakao
 
Chokladtryffel
2,5 dl grädde
250g mörk choklad - Välj en fin kvalitetschoklad, 70%.
1 apelsin, skalet
 
Några marylandcookies som stoppas i tryffeln
 
Chokladbotten: Sätt ugnen på 225°. Knåda snabbt ihop alla ingredienserna till en deg och tryck ut den i en avlång pajform. Ställ i frysen ca 20-30 minuter, detta för att undvika att kanterna rinner ner under gräddning. Nagga pajskalet, grädda den mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna helt innan du tillsätter tryffeln.
 
Tryffel: Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Riv skalet från apelsinen med ett zestjärn och lägg den tillsammans med grädden i en kastrull och koka upp. Slå den över chokladen i bunken, låt stå ett par minuter. Rör sedan med en sked till en slät kräm. Plasta längs ytan och låt stå och svalna i rumstemperatur. Bred ut tryffeln i pajskalet. Dela ett gäng Marylandcookies på mitten och tryck ner. Låt stå i rumstemperatur, helst över natten innan den serveras. Servera sen med grädde eller kanske vaniljglass.
Vad tror ni? Är det en paj för er? Vill man inte ha apelsin kan man självklart skippa det. Nötter kan ju också vara fantastiskt att toppa med, hasselnötter tror jag starkt på. 
 
Jonasbakar, choklad, chokladtryffel, paj, Roy Fares, Marylandcookies, chokladbotten
ISA

men hallå vilken kaka! så fint pimpad med cookies också ;)

Saras Serieblogg

Det där ser riktigt läckert ut!

Fröken

Vilka läckra bilder! Mumma kardemumma! :-)

Hanna - Pilates och träningstokig

Så gott det där ser ut!

FrökenTV, bloggen om tv och film

men mums vad det set gott ut

Mjolkfriabakverk

Ser supersmarrig ut!

Malin (svim)

Vilken fin form! var köper man en sån ?
En sån god kaka kanske jag borde baka nu när min träningsdiet precis tagit slut :D

Svar: Hej :) Tack så mycket :) jag tror jag köpte den på Leilas general store här i Stockholm. Man kan även köpa den från deras hemsida :)
Jag tycker absolut att du ska slå till på en sån kaka 👏🏼👌🏼
Jonas

Linda

Mums, ser helt magiskt ut!! :)