Powered by Jasper Roberts - Blog

Långpanna när frysen tillåter

Att baka i långpanna är inget jag gör ofta. Det beror inte på att jag inte tycker om det, det handlar om att jag har en sån sjukt lite frys. Så jag har helt enkelt inte plats för en massa kakburkar i frysen. Och att trycka i sig en hel långpanna på en gång känns inte aktuellt. Men i veckan slog jag slag i saken och såg ett tillfälle att få bjuda på en massa. Receptet kommer från "faster" Malin. Hon kan hon å! Men självklart kan man använda vilka bär som helst. Typ. Jag hade massor med blåbär i frysen, så jag använde dom. 
Blåbärskaka i långpanna
4 ägg
4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1/2 l blåbär
 
1/2 dl strösocker
100g smör, kylskåpskallt
 
Lånpanna 36x24 cm. Ugnstemp 175°. Grädda i ca 20-25 minuter.
Vispa ägg och strösocker vitt och riktigt fluffigt. 
Vänd ner vetemjölet.
Fördela smeten i en långpanna klädd i bakplåtspapper. Strö över blåbär och sedan sockret (1/2dl), hyvla det kalla smöret och fördela det över kakan. Lättast med en osthyvel. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter, kolla med en sticka så att kakan är klar. Den får gärna vara lite kladdig i mitten.
Långpanna, blåbär, Jonasbakar, Här var det fika, blåbärskaka
Fairyland surprises

Mums vad gott!

Veronica Wallgren

Åh vad gott!

Matilda Berlin

Åh vad gott det lät!

ISA

vill fika hos dig!! ;)

Anna

Hej Jonas! Vilka fantastiska bakverk du gör! Jag tycker att du ska söka till Hela Sverige Bakar som just nu söker efter nya deltagare till nästa säsong. Du söker lätt genom den här länken: https://www.shortaudition.com/copy_The-Great-British-Bake-Off

Har du några frågor kan du maila mig! Vi ser framemot din ansökan!