Powered by Jasper Roberts - Blog

En stadig middag och en engelsk dessert

Ni vet känslan när man ätit en rejält stadig middag. Typ tacos. Man rapar tacos i flera dagar och känner sig superuppsvälld och man ångrar att man tog den sista wrapen eftersom man nästan inte kan andas. Man lutar sig tillbaka i soffan och tar det sista vinet och bara stönar för att man är så mätt och man vill INTE diska undan alla skålarna. När någon då nämner ordet dessert spyr man nästan och man känner att man aldrig, aldrig mer kommer vilja äta något. MEN, om det är någon som säger glassdessert, då jäklar gör magen plats, faktiskt, det är sant, vi har två magar. En för mat och en för glass. Glass går alltid ner! 
Jag serverade den här desserten en kväll. 
Chocolate chip cookie square, with ice cream. (det lät proffsigare på engelska)
Fyrkantig långpanneform 20x20cm. Ugnstemp: 175°. 25-30 minuter
150g smör, rumsvarmt
3 dl brun farinsocker
2,5 dl vetemjöl
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
150g mörk choklad. Mer om man vill, det är en smaksak.
Rör smöret tillsammans med sockret och äggen till en smet. Rör ner de torra ingredienserna och rör till det går ihop till en kladdig deg. Knåda in den hackade chokladen. Tryck ut kakdegen i en ugnsform klädd i bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen på 175° i ca 25-30 minuter. Kakan ska se färdiggräddad ut i kanterna och får gärna vara lite kladdig i mitten. Låt gärna kakan svalna i rumstemperatur och skär den sedan i rutor. Servera med en kula vaniljglass på. Man kan med fördel göra den dagen innan den ska käkas. Förvara den i kylen med plastfilm över. Låt den stå framme nån timme innan den ska serveras. 
 
 
Amerikanska kakor, chocolate chip cookies, fika, jonasbakar, här var det fika - glass, kakor glass, vaniljglass, dessert, efterrätt
Veronica Wallgren

Åh vad gott!

ISA

ja tack, vill gärna ha ett provsmak hemskickat ;)