Powered by Jasper Roberts - Blog

Tårtinspiration och fantastiska bärmuffins

Hej kompisar!
Plötsligt blev det Juni, vad hände? Jag är ju fortfarande bakis sen efter valborg!?
Helgen som var blev en riktig bakhelg. Fick faktiskt en tårtbeställning till ett 16-års kalas. Marängtårta skulle det bli. Självklart. Fyllde den med lemoncurd och vaniljkräm. Båda krämerna blandade jag ut med lite vispad grädde så att de inte skulle bli alltför "tunga". Toppade tårtan med grädde och massor av bär! Älskar när det blir säsgong för jordgubbarna! Helt fantastiskt. Så här blev den.
Gjorde tårtan på tre bottnar. Två vanliga marängbottnar, den tredje (mellersta) gjorde jag som en mandelmaräng. Hade lite mandelmjöl som skräpade i skafferiet, så jag tyckte att den skulle användas. Jag kan ju dock inte beskriva hur hela tårtan smakade. Men har hört att den blev smarrig. Somrig blev den om inte annat. 
 
Jag fick feeling på det här med färska bär. Så när tårtan var levererad till Bro sprang jag till affärn och köpte hem ännu mera blåbär och hallon. Så det blev lite muffins med blåbär, hallon och bitar av vit choklad. Fantastiskt gott! Spritsade lite grädde på muffinsarna och gick ner till grannarna och bjussade! Det uppskattades. Det finns ju mängder av recept på muffins, hur många som helst, men jag testade (såklart) Roy Fares recept. Det innehåller matolja i stället för smör, och jäklart vad gott det blev. Och den lite sura smaken från bären balanserades bra med den vita chokladen också. 
Muffins med färska bär och vit choklad
4 dl vetemjöl
1 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 dl strösocker
1 ägg
2,5 dl mjölk
0,5 dl matolja
1 ask blåbär
1 ask hallon
100-150g vit choklad
 
Sätt ugnen på 220°. Förbered en muffinsplåt med formar.
Blanda samman mjöl, bakpulver, vaniljpulver, strösocker och salt i en bunke. Vispa ihop mjölk, ägg och olja i en bunke och tillsätt de torra ingredienserna. Blanda till en jämn smet, men inte för länge. Det ska bara gå ihop. Fördela smeten i formarna, fyll till lite mer än halva formarna. Skölj bären väl (vem vet var plockaren varit med fingrarna), fördela ut hallon och blåbär i alla formarna. Hacka vit choklad grovt och strö över lite i varje. Tryck ev ner lite lätt. Grädda sedan muffinsplåten mitt i ugnen på 18-22 minuter. De kan med fördel få en gyllene färg på toppen innan du kollar med stickan så att de är helt klara. Låt svalna något innan servering. Jag serverade mina med vispad grädde toppat med lite bär och vit choklad. Blev ju nästan som en bakelse. Riktigt gott!
 
Jonasbakar, marängtårta, muffins med vit choklad, bärmuffins - Roy Fares
Jossan

Åh, vilken fantastisk tårta!! :D Mums!

AngelicasVärld

Men så galet gott allt det där såg ut!!
MUMS! Får nog bli till att baka lite i helgen - har ju en MONSTERSTOR rabarberplanta som jag måste ta hand om lite ,-)

Hoppas du får en fab fredag!
kram
A

Sebastian Vickman

Gillar hur du lyckades bygga tårtan på höjden med bären, det ger ett riktigt härligt djup till bilderna. Sen lät deg ju ruggigt gott också!

Svar: Tack snälla :) alltid tacksamt med bär :) ☀️🤗
Jonas

Malin (svim)

Mums!